НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Волинські активісти вимагають покарати поліцейського-втікача

18.03.2017

Волинські активісти вимагають суворо покарати поліцейського-втікачаАктивісти громадського формування з охорони громадського порядку «Самооборона Волині» вимагають притягнути до відповідальності не тільки поліцейського втікача Віталія Алексюка, але й його колег за бездіяльність та спробу «зам’яти справу».

Про це йдеться у заяві громадської організації.

Активісти нагадали, що у ніч із 10 на 11 березня у Луцьку трапилася низка правопорушень за участю заступника начальника, начальника сектору реагування патрульної поліції Ківерцівського районного відділу поліції ГУ НП у Волинській області Віталія Алексюка.

Чоловік у стані алкогольного сп’яніння декілька разів порушив правила дорожнього руху, а потім годину втікав від поліції.

Після того, як патрульні задіяли план перехоплення, Алексюк врізався в поліцейське авто. У результаті один із правоохоронців отримав тілесні ушкодження. Окрім того, п’яний водій намагався наїхати автомобілем на керівника груп швидкого реагування «Самооборона Волині» Олександра Лєсного, про що той заявив у правоохоронні органи окремим повідомленням про злочин.

Окрім цього, біля водія в авто під час утечі перебувала дільничний інспектор Ківерцівського районного відділу поліції Юлія Романюк, яка стала співучасницею вчинених правопорушень.

«Її злочинна бездіяльність, яка виявилась у неприпиненні триваючих правопорушень Алексюком А. В., також потребує негайного і невідкладного реагування з боку правоохоронних органів і прокуратури. Більше того, ми стали свідками аналогічної злочинної бездіяльності колег Алексюка А. В. – працівників Ківерцівського районного відділу поліції, зокрема, начальника цього відділу Юрія Столярчука, які пропустили декілька разів авто Алексюка А. В., пасивно відреагували під час затримання Алексюка А. В., а декотрі з них тиснули на патрульних поліцейських та наших активістів, аби «зам’яти» ситуацію», – підкреслили у зверненні активісти.

Отож, вони вимагають від Генпрокурора Юрія Луценка, глави МВС Арсена Авакова, прокурора Волині Максима Киричука і начальника ГУНП в області Петра Шпиги притягнути до кримінальної відповідальності Віталія Алексюка. Окрім того, вони наголосили: дільничного інспектора Юлію Романюк треба звільнити з органів, а начальника Ківерцівського відділу поліції – змістити з посади.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"