НОВИНИ

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

РУБРИКАТОР

Звільнений зі скандалом співробітник Одеського СІЗО знову працює в тюремній системі

17.07.2020

Звільнений після виходу фільму-розслідування оперативник Одеського слідчого ізолятора Олександр Торзюк повернувся на роботу в тюремну систему. Тепер він працює у воєнізованому формуванні Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Мін’юсту.

Про це «Слідство.Інфо» дізналося з відповіді на інформаційний запит.

«…Торзюка Олександра Сергійовича з 17 червня 2020 року призначено на посаду старшого інспектора штурмового взводу воєнізованого формування «Циклон» Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції», — йдеться у відповіді.

Про Олександра Торзюка наша редакція розповідала у фільмі-розслідуванні «Тюрма можливостей». Ми показали, як Торзюк дозволяв арештанту, обвинуваченому в особливо тяжкому злочині, заборонені законом «привілеї». Ідеться про вільне пересування в’язня на свободі, зустрічі з близькими і невідомими особами. Після виходу нашого матеріалу Державна кримінально-виконавча служба, яка керує всіма тюрмами України, на початку року повідомила про звільнення Торзюка за результатами службового розслідування. Разом із Торзюком звільнили також керівника оперативного відділу установи Валентина Слабінського та начальника СІЗО Володимира Шевченка.

Також, як розповідало «Слідство.Інфо» Торзюк та Слабінський можуть бути також причетні до вимагання грошей з арештантів Одеського слідчого ізолятора. Зі слів ув’язнених, ці люди виводили їх до приміщень, де їх били в’язні, які користуються особливими умовами в тюрмі. Арештанти розповіли, що з них вимагали гроші та змушували брати провину за злочини на себе. Невдовзі після нашої публікації Державне бюро розслідувань відкрило провадження щодо можливого перевищення влади або службових повноважень Торзюком та Слабінським.

Нагадаємо, нещодавно Валентин Слабінський також повернувся на роботу в тюремну систему. Зараз він працює в тому ж воєнізованому фомуванні, куди призначили Торзюка. У фільмі «Тюрма можливостей» один з ув’язнених розповідав, як посадовець вимагав у нього гроші, залучаючи до цього деяких арештантів з особливим статусом. Кошти, які вимагали в нашого співрозмовника, опинилися на рахунку приятеля одного з арештантів. Справа щодо цього епізоду вже слухається в суді, де Слабінський є офіційним обвинуваченим.

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"