НОВИНИ

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

РУБРИКАТОР

Знайшли мертвим у власній квартирі: що відомо про смерть керівника СБУ у Кіровоградській області

22.08.2022

Олександр Наконечний викривав російського агента та розкрадання 3 млн грн. За словами колег, з першого дня війни він працював без вихідних, а останнім часом – захворів.

На Кіровоградщині знайшли мертвим керівника регіонального управління СБУ Олександра Наконечного. За офіційними даними, він загинув від вогнепального поранення у себе вдома, перебуваючи у приміщенні разом із дружиною.

“СБУ та ДБР вивчають усі обставини смерті начальника управління СБУ у Кіровоградській області. Після того, як інформацію буде зібрано в повному обсязі та проаналізовано, ми проінформуємо суспільство. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Олександра Семеновича Наконечного”, – повідомили ТСН.ua -службі СБУ.

Колеги говорять про перевтому

Про Наконечного його колеги нам розповіли, що його було призначено на цю посаду взимку минулого року.

“Наскільки відомо, до цього він працював в оперативному підрозділі у Києві – у відділі, який займався контррозвідкою та боротьбою з корупцією. За його каденції на посаді начальника Кіровоградського облуправління показники роботи покращилися, тому говорити про якісь негаразди зі службової лінії немає підстав. Його сміливо можна назвати успішним офіцером, чи давили на нього – поки це важко сказати.Відомо, що останнім часом він захворів, у нього підвищилася температура. версій є і така, що він застрелився”, – розповіли правоохоронці, особисто знайомі з Наконечним.

Вийшов у іншу кімнату, і пролунав постріл

Про обставини смерті колеги Наконечного розповіли таке: “Він був у себе вдома, не було жодних ознак біди. За попередньою інформацією, він вийшов до іншої кімнати, після чого дружина почула постріл. Відомо, що він мав нагородну зброю”.

Гучних викриттів – чимало

Серед гучних викриттів, які були при каденції Наконечного, затримання російського агента – він збирав інформацію про місцевих чиновників та військовослужбовців. Ця подія була у липні минулого року. Крім того, незадовго до повномасштабного вторгнення управління СБУ в Кіровоградській області повідомило про викриття місцевих підприємців, які, за попередньою інформацією, розікрали 3 млн. грн., призначених для переобладнання системи водопостачання Кропивницького.

За фактом загибелі Наконечного розпочато кримінальне провадження

Місцева прокуратура у військовій та оборонній сфері внесла до ЄРДР відомості за фактом загибелі начальника Управління Служби безпеки України у Кіровоградській області (ч. 1 ст. 115 КК України).

“За даними слідства, 20 серпня 2022 близько 22:25, перебуваючи у власній квартирі, дружина підполковника почула звук пострілу і виявила в одній з кімнат тіло чоловіка з вогнепальним пораненням без ознак життя”, – йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"