НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

Знайдені порушення під час моніторингового візиту до районного суду Львова

01.11.2018

Працівник Секретаріату Уповноваженого спільно з громадським монітором в рамках реалізації національного превентивного механізму 31 жовтня 2018 року здійснили моніторинговий візит до Залізничного районного суду міста Львова.

Монітори зазначили, що оскільки приміщення суду знаходиться у будівлі 1852 року, то дотримання усіх державних будівельних норм є об`єктивно неможливим. Доступність для маломобільних груп населення забезпечена частково.

Під час моніторингового візиту встановлено, що на даний час у суді завершуються ремонтні роботи та відбувається облаштування приміщення конвою, санітарних вузлів, кімнати для роботи адвоката з підсудним (засудженим), двох залів судових засідань та камер для підсудних, яких раніше не було.

Також відсутня стоянка для спеціального автотранспорту варти. Облаштовано зовнішній спеціальний вхід у будівлю для варти та підсудних (засуджених), однак не забезпечується вільний під`їзд спеціального автотранспорту до нього, оскільки встановлено паркувальні обмежувачі. Відсутній ізольований маршрут конвоювання підсудних чи засуджених до залів судових засідань.

У суді у двох із трьох залів для розгляду кримінальних справ замінено металеві загороджувальні грати на скляні загородження зі спеціального захисного скла.

Зі слів працівників апарату суду дезінфекційна обробка повітря в залах судових засідань для розгляду кримінальних справ проводиться за допомогою кварцевих ламп. При цьому журнали кварцування не ведуться. Аптечка, що зберігається у приймальні суду, потребує оновлення та наповнення, а у конвою взагалі відсутня.

Під час моніторингу встановлено, що особи, доставлені до суду під вартою, не мають доступу до питної води. До санвузла вони не мають вільного доступу, а можуть туди потрапити тільки за вимогою.

Посуд для прийому їжі та води підсудними (засудженими) відсутній.

За результатами моніторингу до Державної судової адміністрації України та Територіального управління Державної судової адміністрації України у Львівській області буде направлено звіт із рекомендаціями щодо усунення виявлених порушень.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"