НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

“Зливав” дані про полонених і втрати ЗСУ: ексначальника Миколаївської окружної прокуратури звільнять

01.06.2022

Дисциплінарний орган прокуратури вирішив звільнити екс-начальника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа з органів прокуратури.

Його звинувачують у тому, що з 5 березня по 3 квітня 2022 року, за допомогою свого мобільного телефону, він передавав якомусь російському блогеру інформацію щодо російських військовослужбовців, які потрапили в полон, а також дані про втрати Збройних сил України під час бойових дій та дані про постраждалих від обстрілів мирних мешканців Миколаєва.

Окрім того, на початку квітня прокурор передав блогеру паролі для вільного пересування по Миколаєву та області.

Як випливає з рішення дисциплінарного органу прокуратури, заочне знайомство Геннадія Германа із російським блогером відбулося після початку вторгнення РФ в Україну.

5 березня Геннадій Герман написав у Telegram повідомлення російському блогеру, в якому зазначив, що володіє інформацією про російських військовослужбовців, які потрапили в полон на миколаївському напрямку бойових дій, а також інформацією щодо загиблих на цьому напрямку військовослужбовців ЗСУ та мирних громадян.

Після цього російський блогер попросив переслати йому цю інформацію, що Геннадій Герман і зробив того ж дня.

За кілька днів зазначений блогер надіслав прокурору повідомлення наступного змісту: “Вами зацікавилися на самому верху. Коли захоплять Миколаїв — із вами хочуть співпрацювати”.

Проте на початку квітня активність Геннадія Германа та його інтерес до специфічної інформації викликали інтерес у працівників Служби безпеки України.

Наразі Геннадій Герман перебуває у СІЗО м. Одеса. Його підозрюють у скоєнні правопорушення, передбаченого ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу.

Зазначимо, що Миколаївську окружну прокуратуру Геннадій Герман очолив 18 березня 2021 року.

Перед цим він успішно пройшов усі етапи обов’язкової атестації прокурорів, яка проводилася під час реформи органів прокуратури України для підтвердження прокурорами спроможності далі працювати у прокуратурі.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"