НОВИНИ

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

08.04.2024

05.04.2024

РУБРИКАТОР

Журналістка «1+1» шокована кар’єрою нового начальника поліції Донеччини

21.07.2017

Журналістка «1+1» приголомшена кар’єрним ростом нового начальника поліції Донеччини, який шкодував, що її «ще мало побили»

Наталія Нагорна висловила подив тим, яким дивним чином поведінка пана Невгада відбилася на його просуванні по службі

Спеціальний кореспондент новин «1+1» Наталія Нагорна з гіркою іронією привітала Донеччину з новопризначеним начальником поліції області – Віталієм Невгадом. Саме до нього, на той час ще заступника начальника поліції Донецької області, вона звернулася щодо розслідування нападу донецьких поліцейських на знімальну групу «1+1», що стався 6 липня під Мар’їнкою.

Про це спецкор «1+1» написала на своїй сторінці у Facebook.

«З питанням про справедливе розслідування про напад донецьких поліцейських на мене та моїх оператора та водія ми в перший же день звернулися до заступника Аброськіна Віталія Невгада. На що той заявив нам в приватній бесіді, що «вас ще мало побили», що «ви нічого не зможете добитися» і що «ви самі винні», – розповіла пані Нагорна.

За її словами, саме поведінка Невгада змусила її переводити інцидент посеред дороги в публічну площину.

«Національна поліція звернулася до мене з вибаченнями, які я була готова прийняти, – написала також Наталія Нагорна. – Також мене запевнили, що своєю відверто хамською поведінкою Невгад попсував собі кар’єру. Хоча я про це й не просила.

Отже, сьогодні з’явився перший «покараний» у справі про наше побиття, незаконне застосування зброї та перевищення службових.

Вітаю, Донеччина!»

До слова, у коментарях під постом пані Нагорної її колега, спецкор телеканалу «Інтер» Ірина Баглай, яка теж постійно працює на передовій, зазначила: «Легка в тебе рука, а можеш щодо моєї кар’єри попрацювати?..»

Як писав «Детектор Медіа», 6 липня поліція Донеччини заявила, що ініціювала службову перевірку за фактом конфліктної ситуації, яка мала місце між поліцейськими на стоп-контролі та знімальною групою «1+1». Мовляв, «у ході перевірки документів у поліцейських виникли питання до учасників знімальної групи, але останні відмовились проходити стандартну процедуру перевірки».

Спеціальний кореспондент новин Наталія Нагорна своєю чергою розповіла «Детектору Медіа», що причиною конфлікту знімальної групи «1+1» на КПП поблизу Мар’їнки була не відмова журналістів показати документи, а їх намір зафіксувати правопорушення, яке здійснювали люди у поліцейській формі.

За словами журналістки, поводилися ці люди в поліцейській формі дуже грубо. Наталію повалили обличчям на землю, над її головою перезаряджали автомат із нецензурною лайкою: «Ти, с… не воюєш!..» Один із «співрозмовників» видер у журналістів телефон, жбурнув на землю, намагаючись розбити. Після такого спілкування журналістам довелося в лікарні знімати побої.

У Донецькому обласному управлінні поліції, де знімальна група написала скаргу, поведінку підлеглих намагалися виправдати тим, що вони, мовляв, «стоять на відстані 8 км від передової і нервують…»

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"