НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Журналіст звинуватив співробітників Нацполіції України в незаконному обшуку будинку своїх батьків

07.05.2019

За словами журналіста, заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіціі Євген Шевцов використовує свою посаду для реалізації плану помсти за журналістську діяльність

Журналіст Денис Іванов звинуватив співробітників Національної поліції України в незаконному обшуку будинку своїх батьків. Про це він повідомив у Facebook.

«Сьогодні Нацполіція провела обшук в будинку моїх батьків. Це пов’язано з проектом журналістських розслідувань, яким займалася група авторів, і я мав до цього проекту відношення. Влітку 2018 року автори проекту зробили ряд публікацій в ФБ-паблік ACAB. У групі публікувалися матеріали критичного змісту про роботу Нацполіції.  У тому числі два пости про Євгена Шевцова (заступника начальника Головного слідчого управління Нацполіції)», – написав журналіст.

Іванов уточнив, що спокійно ставиться до погроз на свою адресу, з огляду на специфіку роботи журналіста, – в Україні журналісти часто стикаються з тиском з боку фігурантів розслідувань.

«Так було до обшуку у моїх батьків. Сьогодні о 7 ранку Нацполіція увірвалася в їх будинок, там був тільки мій 83-річний дідусь, який дуже важко це переніс. Підстави для обшуку – мій батько спілкувався зі мною у месенджері. Тобто, підставою для обшуку став сам факт мого листування з батьком», – уточнив Іванов.

За словами журналіста, заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Євген Шевцов використовує свою посаду для реалізації плану помсти за журналістську діяльність.

«Я не дуже емоційна людина. Я не люблю хайп, гучних заяв і всього ось цього. Але сьогодні я хочу публічно зафіксувати наступне: я докладу всіх зусиль, увесь свій професійний досвід, щоб такі люди не могли знаходитись за законом на свободі і тим паче працювати у правоохоронних органах», – резюмував Іванов.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"