НОВИНИ

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

РУБРИКАТОР

Жінка вибила око поліцейському, який приїхав її захистити. За це отримала 7,5 років ув”язнення

01.08.2022

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області визнав громадянка винною у заподіянні працівнику поліції тяжкого тілесного ушкодження (вирок від 19 липня).

У жовтні 2017-го у місті Жмеринка Вінницької області працівники поліції прибули на виклик, що на вулиці чоловік б’є жінку. На очах правоохоронців громадянин завдав декілька ударів по обличчю своїй співмешканці, а побачивши, що під’їхали працівники поліції, припинив свої дії. Патрульні підійшли до громадян, щоб з’ясувати ситуацію і впевнитись, що жінці нічого не загрожує. Натомість громадяни почали агресивно і нецензурно лаятися на адресу поліцейських, відмовляючись надавати будь-які пояснення.

Чоловік почав шарпати працівника поліції за формений одяг, відтак троє охоронців застосували наділи йому на руки кайданки. Недавно побита жінка у стані алкогольного сп’яніння почала розмахувати ногами та руками, намагаючись вдарити когось із працівників поліції. Тому їй на руки також одягли кайданки. Протестуючи, громадянка вивільнила праву руку з кайданок та лівою рукою, на якій кріпився наручник, вдарила в обличчя співробітника поліції, спричинивши йому тілесні ушкодження у виді гематоми лівого ока.

Далі вона наблизилась до іншого працівника поліції, який утримував лежачи на землі її знайомого та перебував у нахиленому положенні, та завдала йому ногою один удар в обличчя, заподіявши травму лівого ока, рвану рану нижньої повіки і надбровної дуги. Внаслідок цього другий поліцейський втратив зір.

Суд кваліфікував дії обвинуваченої за ч.2 ст.345 ККУ як умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень, у зв’язку з виконанням службових обов’язків та за ч.3 ст.345 ККУ, тобто умисне заподіяння правоохоронцю тяжкого тілесного ушкодження, у зв’язку із виконанням цим працівником службових обов’язків.

Обвинувачена в суді відмовилася давати показання. Однак у дебатах просила суд врахувати, що вдарила ненавмисно, бо вважає неприпустимою вседозволеність працівників поліції. Сказала, що готова нести будь-яке покарання, однак хвилюється за свою малолітню дочку та попросила вибачення у потерпілого. Такі пояснення суд розцінює як часткове визнання вини.

До обставин, що обтяжують покарання обвинуваченої суд відносить скоєння злочину в стані алкогольного сп`яніння.

Водночас суд вважає, що жінка не розкаялася, оскільки шкоду потерпілому не відшкодувала. І сам потерпілий просив сувору міру покарання в місцях позбавлення волі. Із пояснень потерпілого втративши зір на одне око, він не може більше працювати в поліції і не може ніде працевлаштуватися.

Громадянку засудили до 7 років і 6 місяців позбавлення волі. Крім того, з неї стягується близько 17 тисяч гривень матеріальної шкоди на лікування постраждалого і 100 тисяч гривень моральної шкоди.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"