НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

” Жертвой будет, в итоге, вся страна” . Холодницкий

11.12.2017

Назар Холодницький повернувся в Україну з закордонного відрядження. Перебуваючи в Штатах, він разом зі своїм відомством заручився підтримкою Держдепу і заявляє: “У протистоянні між НАБУ і ГПУ нашу позицію підтримали на тисячу відсотків”.

Повернувшись в Україну, Холодницький дав інтерв’ю вітчизняним журналістам і розповів, як пройшла його зустріч із західними партнерами і що, на його думку, очікувати далі від затяжного конфлікту, який виник між двома відомствами, повідомляє “Діалог.UA”.

Про це глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розповів в ефірі каналу “1+1”. За словами керівника відомства, в США дали зрозуміти: розбіжності між структурами повинні вирішуватися строго в правовому полі.

“Перший меседж, який ми почули в США, дослівно:” ми вас підтримуємо на 1000% “. Друге, що всі конфлікти повинні вирішуватися правовим шляхом. Третє, якщо вчинені злочинні дії співробітниками обох структур, вони повинні бути вивчені слідством і направлено до суду або провадження має бути закрите. Тільки за результатами об’єктивного і незалежного слідства”, – повідомив Холодницький.

Відповідаючи на запитання кореспондента каналу про те, чи буде “війна”, якщо в правовому полі ситуація не вирішиться, глава САП відповів: “Так”. Причому, за його словами, жертвою таких дій стане “вся країна”.

“Тому що ми, замість того, щоб боротися з корупцією реально, боремося між собою”, Э підсумував Назар Іванович.

Крім того, Холодницький розповів, як здійснюється співпраця американських спецслужб і антикорупційних органів України: “ФБР діє в Україні на підставі меморандуму про взаєморозуміння. Їхня допомога НАБУ полягає в наданні консультацій, обміні досвідом та обміні інформацією. Однак представники ФБР не розслідують справи, не включені до складу опергруп і детективів, не бігають з пістолетами по Києву і не лякають людей”, – пожартував глава САП.

Нагадаємо, в рамках затяжного конфлікту між структурами, за заявою Мін’юсту, Генпрокуратура відкрила провадження щодо детективів НАБУ. У Національному антикорупційному бюро, в свою чергу, прокоментували подію, заявивши, що проводили обшук у відомстві і вилучили документи абсолютно законно, щоб врятувати їх від знищення.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"