НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Затверджено новий Порядок таємної перевірки доброчесності прокурорів

03.01.2023

Генеральний прокурор Андрій Костін 29 грудня 2022 року затвердив новий Порядок проведення таємної перевірки доброчесності прокурорів.

Згідно з текстом Порядку, кожен прокурор щороку з 01 січня по 31 березня (включно) зобов’язаний особисто шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Офісу Генерального прокурора подати Декларацію за затвердженою формою і правилами та надати правдиві відповіді у формі «Підтверджую» або «Не підтверджую» на запитання, що стосуються або можуть стосуватися його доброчесності, а також навести додаткові відомості.

Слід зазначити, що декларація підлягає оприлюдненню на офіційному веб-сайті Офісу Генерального прокурора, за винятком періоду дії у державі правового режиму воєнного стану.

Крім того, якщо в період дії воєнного стану прокурор не має технічної можливості подати Декларацію, передбачену Порядком, у встановлений спосіб, то він зобов’язаний письмово повідомити про це Генеральну інспекцію Офісу Генерального прокурора та одночасно подати власноруч заповнену Декларацію у паперовому вигляді за формою і правилами, визначеними Порядком.

У разі одержання інформації, яка стосується конкретного прокурора і містить фактичні дані, що можуть бути перевірені, про недостовірність (у тому числі неповноту) тверджень, наведених у Декларації, підрозділ внутрішньої безпеки впродовж п’ятнадцяти робочих днів з дати отримання такої інформації повинен повідомити керівнику відповідного органу прокуратури про необхідність призначення службового розслідування з долученням отриманої інформації.

У свою чергу, керівник органу прокуратури протягом семи робочих днів із дня отримання такого повідомлення вирішує питання про призначення службового розслідування.

Відомості про результати службового розслідування, дисциплінарного провадження обліковуються в Реєстрі перевірок інформації про недоброчесність прокурорів.

Відповідальність за ведення реєстру перевірок інформації про недоброчесність прокурорів і внесення відомостей до нього покладається на підрозділ внутрішньої безпеки.

З новим Порядком проведення таємної перевірки доброчесності прокурорів, можна ознайомитися нижче:

В’ячеслав Хрипун

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"