НОВИНИ

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

08.04.2024

05.04.2024

РУБРИКАТОР

Затриманий прокурор Запорізької прокуратури, який організував “наркопритон”

19.01.2017

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України спільно з управлінням внутрішньої безпеки Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України та Головним управлінням по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю Служби безпеки України затримано прокурора Запорізької місцевої прокуратури №1 за неодноразове схиляння особи до вживання наркотичних засобів та психотропних речовин, а також їх збут.

Затримана особа організувала у місці свого постійного проживання «притон» для постійного вживання наркотичних засобів та психотропних речовин, а саме особливо небезпечного наркотичного засобу «канабісу», психотропної речовини «метамфетаміну». Зазначені наркотики прокурорський співробітник вживав сам та систематично схиляв інших осіб до їх вживання.

Зазначену особу затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України безпосередньо під час схиляння особи до вживання психотропних речовин.

Наразі, на підставі дозволів слідчого судді у кримінальному провадженні проведено обшуки за місцем проживання та роботи затриманого.

Також проведено обшуки у працівника обласної прокуратури, який контактував з затриманою особою та причетний до вчинення кримінального правопорушення. Як результат, виявлено та вилучено речовини схожі на наркотичні засоби та спеціально пристосовані прилади для їх вживання. Оцінку діям цієї особи орган досудового розслідування надасть після проведення необхідних експертиз.

На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, притягнення всіх винних осіб до відповідальності, а також вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Дії зловмисника кваліфіковано за ч. 2 ст. 315, ч. 2 ст. 307 КК України (схиляння до вживання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене повторно та збут наркотичних засобів, психотропних речовин вчинених повторно).

За скоєне кримінальне правопорушення затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років.

Досудове розслідування триває.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"