НОВИНИ

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

РУБРИКАТОР

Заступника начальника чернігівської колонії, який відпустив злодія в законі, віддали на поруки трудовому колективу

26.01.2023

Менський районний суд Чернігівської області звільнив від кримінальної відповідальності 1-го заступника начальника ДУ “Менська виправна колонія” №91 – заступника начальника установи з нагляду і безпеки, охорони та оперативної роботи Геннадія Балабатько, якому інкримінувалося пособництво втечі з-під варти (ч.1 ст.393 КК України) 30-річного громадянина Грузії Гіоргі Кіладзе, який відомий в статусі так званого злодія в законі на прізвисько “Гега Озургетський”. Відповідне рішення, текст якого 24 січня 2023 року було оприлюднено у відкритій частині судового реєстру, постановила служитель Феміди Оксана Парфененко.З тексту вердикту випливає – суддя задовольнила клопотання адвокатів Балабатько про закриття кримінального провадження відносно посадовця у зв’язку з передачею його на поруки трудовому колективу виправної колонії (на підставі ст.47 КК України).

Таку ініціативу тюремники висловили за результатами загальних зборів працівників установи, що відбулися 26 вересня 2022 року. Згідно їх протоколу, за те, аби взяти на поруки заступника начальника установи з нагляду і безпеки, охорони та оперативної роботи Менської виправної колонії №91, одноголосно висловилося понад 150 працівників. Тож аби не бути притягнутим до відповідальності в подальшому, Геннадій Валерійович зобов’язується протягом року виправдовувати довіру своїх колег, а також не ухилятися від заходів виховного характеру та не порушувати громадський порядок.

Раніше на сторінках Dетектив-Info повідомлялося: підозру в сприянні скандальній втечі з ДУ “Менська виправна колонія №91” кримінального генерала “Геги Озургетського” Геннадію Балабатько офіційно висунули влітку 2022 року. Цьому передувало затримання в середині березня минулого року злодія в законі – втікача у Вінницької області.

Тоді Кіладзе (відносно якого вже був постановлений вирок, за яким визначено покарання у вигляді 7,5 років ув’язнення та оголошена підозра в поширенні злочинного впливу) “спакували” під час спроби здійснити перетин кордону з Республікою Молдова. За наслідками втечі, як вже повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, “злодію в законі” інкримінували новий епізод кримінальних звитяг.                                                                                                                                                                     (Гіоргі Кіладзе)

Як було встановлено силовиками, безперешкодно залишити стіни Менської колонії достойнику дійсно допоміг 1-й заступник начальника установи Геннадій Балабатько. Цьому передував початок широкомасштабного військового вторгнення армії РФ на територію України та ухвалення по обіді 26 лютого 2022 року чернігівськими тюремниками рішення “про переміщення засуджених та осіб, які перебували під вартою до безпечного місця, розташованого на території виправної установи”.

Мовляв, саме внаслідок цього злодій в законі “Гега Озургетський” залишив камеру та опинився на центральній алеї виправної установи перед контрольно-пропускним пунктом №2. Тут також перебував Балабатько, який на підставі “сформованого списку засуджених “на помилування”, направленого на адресу Офісу Президента України, а також заяв засуджених та ув’язнених про добровільний вступ до лав Збройних сил України, відповідав за контрольно-пропускний режим випуску засуджених з території виправної колонії”. Та близько 22 години вечора (після випуску всіх засуджених та ув’язнених, що виявили бажання брати участь у бойових діях з надання відсічі збройної агресії РФ), надав вказівку начальнику чергової варти відділу охорони додатково пропустити через КПП №2 Кіладзе.

Після цього кримінальний генерал накивав п’ятами та матеріалізувався в фокусі уваги силовиків надвечір 13 березня 2022 року за 600 кілометрів – у місті Могилів-Подільський.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"