НОВИНИ

03.05.2024

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

РУБРИКАТОР

Заступника голови Нацполіції Тишлека на час проведення розслідування ДБР відсторонено від посади

30.10.2023

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що заступника голови Нацполіції Дмитра Тишлека, про якого журналісти Bihus.Info днями раніше опублікували розслідування, відсторонено від службових обов’язків. Заява глави МВС опублікована на фейсбук-сторінці міністерства.“Стосовно скандалу, в якому фігурує заступник Голови Нацполіції Дмитро Тишлек після опублікованого журналістського розслідування публічно звернувся із заявою до ДБР, щоб правоохоронці перевірили оприлюднену інформація.

Кримінальне провадження вже триває. Я особисто з нетерпінням очікую результатів. І суспільство теж має почути відповіді на питання. Бо сумніви у вірності Державі та Присязі – неприпустимі. Особливо в час війни.

Запевняю, якщо озвучені в медіа факти підтвердяться, стосовно Дмитра Тишлека будуть прийняті невідкладні та жорсткі управлінські рішення.

А до отримання висновків слідства він буде відсторонений від виконання службових обовʼязків”, – заявив Клименко.

Раніше видання Bihus.Info оприлюднило розслідування про те, що дружина заступника голови Нацполіції Дмитра Тишлека станом на літо 2023 року не позбулася російського паспорта, а сам він користується нерухомістю та авто родини партнера ватажка ростовського кримінального угруповання.

Згідно з документом, який опинився у розпорядженні Цензор.НЕТ, у 2005 році дружина Тишлека Олександра Балакай просила видати їй новий паспорт громадянки РФ, що і було зроблено. Саме цей паспорт громадянки РФ, згідно рослідування журналістів Bihus.info, досі залишається дійсним. Крім того, за даними джерел, у 2015-2017 роках вона регулярно їздила до Росії та в окупований РФ Крим.

У відповідь, заступник голови Нацполіції Тишлек заявив, що ЗМІ “спотворили факти” в розслідуванні про російський паспорт його дружини. А також, що він збирається звертатися до ДБР щодо даної ситуації. 

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"