НОВИНИ

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

08.04.2024

05.04.2024

РУБРИКАТОР

Заст. міністра юстиції Чернишов прокоментував відео прокуратури про катування в Одеському СІЗО

26.08.2017

Для нас це відео виявилось таким же шоком, як і для багатьох користувачів фейсбуку, де воно і було оприлюднене. Безумовно, ми раніше його не бачили, інакше б ми не проводили прес-конференцію з такими заявами та не відкривали б СІЗО для всіх ЗМІ. Нас було поінформовано керівництвом слідчого ізолятора про те, що всі роботи були проведені відповідно до регламенту та жодних перевищень повноважень немає, зокрема й скарг з боку ув’язнених. Нам надсилали фотографії, які не мали доказів нанесення тілесних ушкоджень, та, безумовно, ми керувались цією інформацією, адже це офіційні документи.

Але подальші події показують, що система дійсно настільки прогнила, що навіть у таких речах ми, інколи, не можемо довіряти деяким колегам. Це не значить, що вся система складається з недобросовісних співробітників, але, все ж таки, це потребує подальшого дуже глибокого реформування з фінансуванням на достатньому рівні.

Потрібно будувати нову систему, але для побудови нової системи необіхідно повне фінансування.

Триває службове розслідування по факту смерті нашої співробітниці. Це дійсно велика трагедія, і ми виявимо всіх винних, які понесуть як дисциплінарну, так і кримінальну відповідальність. Ми зараз працюємо разом із Генеральною прокуратурою, обласною прокуратурою, управлінням СБУ Одеської області та допомагаємо в усіх питаннях. Ми ставимо собі за ціль: знайти дійсно винних та притягнути їх до відповідальності. Крім цього, щоб розібрати по факту, які ж були допущені неточності в роботі, які зловживання, а також подивитися, де у нас не спрацьовує система. Ми повинні віднайти істину не лише щодо покарання винних, ми повинні отримати інформацію, який саме алгоритм не правильно діє, які наші процедури не виконані.

Ми повністю погоджуємося з ініціативою Генерального прокурора України Ю.В. Луценком щодо оновлення персоналу, і ми постійно на цьому зосереджуємо увагу, утім, по-перше, нам необхідно підвищити заробітну плату для наших працівників, по-друге, покращити умови їх праці, забезпечити їхню безпеку, і одночасно проводити конкурси!

З повагою,
заступник міністра юстиції України Денис Чернишов

P.S. Заступник Міністра юстиції України Денис Чернишов вирушив до Одеси, аби недопустити можливого уникнення відповідальності.

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"