НОВИНИ

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024

14.03.2024

13.03.2024

11.03.2024

РУБРИКАТОР

Заочно судитимуть експравоохоронця з Херсону, який працює на окупантів

01.12.2022

У межах проведення стабілізаційних заходів у Херсоні працівники ДБР викривають та затримують зрадників з-поміж посадовців та правоохоронців, які перейшли на бік ворога та сприяли агресії проти України.Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно колишнього правоохоронця, який обіймав посаду заступника начальника відділу в обласному управлінні, але почав співпрацювати з ворогом після повномасштабного російського вторгнення.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Після захоплення окупантами Херсону правоохоронець добровільно погодився працювати в так званому «головному управлінні мвс Херсонської області». Зараз він продовжує виконувати вказівки окупаційної адміністрації на тимчасово захоплених територіях України.

Колишній правоохоронець обвинувачується у добровільному зайнятті посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Процесуальне керівництво здійснює Черкаська обласна прокуратура.

Кожен зі зрадників не уникне відповідальності, у тому числі й ті хто встиг втекти з ворогом.

Нагадаємо:

-Працівники ДБР затримали заступника міського голови Херсону, який під час тимчасової окупації міста працював на ворога.

-Також нещодавно ДБР затримало трьох колаборантів з херсонського СІЗО, які незаконно утримували українських патріотів

-Працівники ДБР повідомили про підозру начальнику одного із відділень «Північної виправної колонії №90», який перед звільненням Херсону від російських окупантів допустив втечу ув’язнених злочинців.

-ДБР продовжує активні стабілізаційні заходи у звільненому Херсоні. Аналізується, у тому числі, виявлений 19 листопада повний список окупантів і колаборантів у Херсоні.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"