НОВИНИ

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024

14.03.2024

13.03.2024

11.03.2024

РУБРИКАТОР

Замголови Коростенської прокуратури покарали за ДТП із постраждалою

05.12.2022

Заступника керівника Коростенської окружної прокуратури Віктора Маньківського, котрий  збив жінку на сільській дорозі, покарали дисциплінарним стягненням. Про це стало відомо з рішення КДКП.

Зазначається, Маньківський 26 листопада 2021 року, рухаючись дорогою сільського значення зі швидкістю 82 км/год вчинив ДТП за участі пішохода. В результаті ДТП жінка отримала травми середньої важкості. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 286 КК.

Ухвалою Богунського районного суду м. Житомира від 3 жовтня 2022 року за клопотанням потерпілої кримінальне провадження закрито з підстав примирення обвинуваченого з потерпілою. Судом установлено, що обвинуваченим повністю відшкодовано завдані збитки, сторони кримінального провадження примирилися, у зв’язку із чим потерпіла немає жодних претензій до обвинуваченого. При цьому, кримінальне провадження було кваліфіковане судом як вчинене з необережності. В ході дисциплінарного провадження потерпіла зазначила, що під час ДТП Віктор Маньківський викликав швидку та правоохоронців, спілкувався ввічливо, службове посвідчення не демонстрував та не повідомляв свого службового становища. Під час лікування він регулярно відвідував потерпілу у лікарні та відшкодував усі витрати на лікування.

Про те, що Віктор Маньківський працює в органах прокуратури вона дізналась згодом. Однак, дисциплінарна комісія зазначила, що керуючи автомобілем Віктор Маньківський повинен був дотримуватися ПДР України, якими обмежено допустиму швидкість руху у населених пунктах. Не дотримуючись установлених законодавцем норм, він вчинив дії, що порочать звання прокурора і можуть викликати сумнів у його об’єктивності, неупередженості та незалежності, у чесності та непідкупності органів прокуратури.

Відтак, дисциплінарна комісія покарала його дисциплінарним стягненням у виді заборони на переведення до органу прокуратури вищого рівня та на призначення на вищу посаду в органі прокуратури, в якому прокурор обіймає посаду, строком на один рік.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"