НОВИНИ

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

РУБРИКАТОР

Закінчено розслідування справи «крота» гру, який знаходився у Харківському управлінні СБУ

03.11.2022

Служба безпеки України завершила розслідування і передала до суду обвинувальний акт щодо колишнього співробітника координаційного штабу Управління СБУ у Харківській області.

Зловмисник погодився на співпрацю зі спецслужбами рф в обмін на обіцянку гарантій безпеки для нього та його родини у разі окупації регіону.

У межах очищення власних лав контррозвідники СБУ викрили «крота» та зібрали беззаперечні докази, які дозволяють висунути йому звинувачення за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді п’ятнадцяти років або довічного позбавлення волі.

Доведено, що чоловіка завербували на початку повномасштабного вторгнення рф.

Посада в координаційному штабі обласного управління СБУ дозволяла йому таємно збирати та передавати представнику головного управління генерального штабу зс рф розвіддані про дислокацію і переміщення військової техніки та особового складу Сил оборони України, а також про плани та діяльність ЗСУ, українських правоохоронних органів і спецслужб.

Цю інформацію окупанти використовували, щоб уникати ударів ЗСУ і планувати диверсії та масовані артилерійські і прицільні ракетні обстріли стратегічних об’єктів міста та оборонних позицій.

Завдяки ефективним та злагодженим діям української спецслужби його протиправну діяльність вдалося задокументувати.

Зрадника затримали під час збору ним даних для підготовки ракетного удару по адміністративній будівлі управління СБУ в Харківській області.

Викриття «крота» здійснювали співробітники Департаменту контррозвідки СБУ спільно з Управлінням внутрішньої безпеки та Головним слідчим управлінням СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"