НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

За побиття очільників УКР Харківщини за ґрати кинули раніше судимого Жука

08.09.2022

Київський районний суд міста Харкова задовольнив клопотання правоохоронців щодо безальтернативного взяття під варту на строк до 6 жовтня 2022 року раніше судимого за крадіжку з авто Антона Жука, якому інкримінується участь у побитті навесні 2020 року двох високопосадовців поліції Харківщини.

Відповідне рішення 27 серпня 2022 року постановила служитель Феміди Світлана Колесник.

Йдеться про продовження розвитку скандальної історії, що трапилася ввечері 6 квітня 2020 року на перехресті вулиці Піскуновської та однойменного провулка в першій столиці України. Тоді, як вже повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, під час з’ясування стосунків отримали на горіхи офіцери поліції регіону: начальнику управління карного розшуку Євгенію Драці зламали щелепу, а заступник начальника відділу розшуку з особливо тяжких злочинів Головного управління Нацполіції України в Харківській області Сергій Новік опинився в нокдауні.

Постфактум скандальної бійки офіційні претензії в лупцюванні “копів” було висунуто кікбоксеру Савелію Мамаєву, що за свого життя вже не вперше “кошмарив” поліцейських.

При цьому, підозру в побитті правоохоронців виписали ще одному харків’янину – як вже раніше повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, ним виявився саме Жук. При цьому, епізод цього уродженця Харкова було виділено в окреме провадження, а саму підозру в зв’язку із невстановленням місцезнаходження вручено його матері влітку 2020 року.

Фактичне затримання та вручення процесуальних документів з претензіями в нанесенні тяжких тілчених ушкоджень співробітникам поліції (ч.2 ст.121 КК України) Жука сталося лише наприкінці серпня поточного року. Під час обрання запобіжного заходу достойнику силовики наполягали на поміщенні його під варту, а сам молодик – заперечував щодо цього та спростовував закиди щодо своєї активної участі в побитті “копів” на Піскунівській.

Жук стверджував: наразі він не має наміру переховуватися від слідства, оскільки займається волонтерством та проходить службу в добровольчому підрозділі “Слобожанщина”. Його безпосередній керівник в складі добробату виявив бажання взяти підлеглого на поруки, якому надав позитивну характеристику.

Тим не менш, ці аргументи не переконали суддю Колесник, яка постановила помістити Жука під варту на 40 діб. Як випливає з матеріалів порталу “Судова влада”, захист вже оскаржив обраний йому запобіжний захід в апеляційній інстанції.Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"