НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

За наказом Луценка капличку Пшонки в ГПУ розібрали на фрагменти

12.10.2018

Капличку в Генеральній прокуратурі України, побудовану за часів керівництва відомством Віктора Пшонки, розібрали на фрагменти та роздали у храми Української православної церкви Московського патріархату.

Про це повідомляють “Схеми”.

За словами речника Генпрокуратури Андрія Лисенка, капличку демонтували за рішенням керівника відомства Юрія Луценка. Нині у приміщеннях колишньої молитовної кімнати працюють співробітники ГПУ.

Капличку, яка належить УПЦ МП, з 2014 року і дотепер Генеральна прокуратура не мала і немає на балансі.

“Було прийнято рішення про те, щоб всі приміщення, які займає ГПУ, були у складі структурних підрозділів. І саме підрозділи мають займати ці приміщення. Тому і було прийняте рішення про видалення каплички, так званої, за межі ГПУ. На цьому місці, тобто в тих приміщеннях, де вона раніше розміщувалась, зараз працює Департамент міжнародно-правового співробітництва ГПУ”, – розповів Лисенко.

Саму капличку розібрали на фрагменти та вивезли в різні храми – підтвердили журналістам столичні священнослужителі.

“Прийшла нова влада, і подзвонили в Митрополію Київську, і сказали, що треба прибрати і щоб вона тут не була. І ми так і зробили. Митрополія дала завдання владиці, він пішов, там все розібрали, все роздали, іконостас віддали в один жіночий монастир, бідний, іконочки теж роздали по монастирях”, – повідомив архідиякон Платон з Введенського монастиря.

Вперше капличку екс-генпрокурора Віктора Пшонки показали у 2014-му році – дозвіл на зйомку журналістам програми “Схеми” прямо на прес-конференції надав тодішній керівник Генпрокуратури Віталій Ярема.

Приміщення на 9-му поверсі будівлі було повністю обладнане під молитовну кімнату. Під час свого перебування там журналісти зустріли співробітницю Генпрокуратури, яка підтвердила, що до цієї каплички навідуються прокурори.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"