НОВИНИ

03.05.2024

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

РУБРИКАТОР

З часу останнього моніторингового візиту до Бучанської виправної колонії № 85 тут майже нічого не змінилося

01.08.2018

Попередній моніторинговий візит в рамках реалізації національного превентивного механізму проти катувань працівники Секретаріату Уповноваженого спільно з громадськими моніторами здійснили до колонії у квітні цього року.

«З часу останнього моніторингового візиту, який ми проводили чотири місяці тому, майже нічого не змінилося. Ліжка в камерах так і стоять впритул один до одного, камери переповнені, особистий простір ув’язнених порушений. В одному з корпусів протікає дах. Ремонт, який мали зробити після останнього моніторингу, досі триває», – зазначила Людмила Денісова.

 Уповноважений Верховної Ради України з прав людини ознайомилася з умовами, в яких утримують засуджених, поспілкувалася з деякими з них та з керівництвом колонії.

Людмила Денісова зауважила, що у більшості в’язнів відсутні паспорти. Відповідно –  трудові договори з ними не укладені. Фактично, люди працюють безоплатно.

Один із повторно засуджених, який поспілкувався з Уповноваженим, повідомив, що, на його думку, він засуджений незаконно. Адвокат, нібито, йому повідомив, що він нічого не зможе довести, оскільки це друга судимість.

У цій колонії  також відбуває покарання за тероризм громадянин Росії Олексій Седіков, який заявлений у списку на відвідання Омбудсменом РФ Тетяною Москальковою. Але оскільки домовленості Президентів України та Росії про безперешкодне відвідання в’язнів призупинені, то, на прохання Тетяни Москалькової, Олексія  Сєдікова відвівдала Людмила Денісова. Вона засвідчила, що самопочуття та умови утримання російськогго в’язня задовільні. Але, за словами лікаря колонії, Олексію потрібна термінова операція.

За словами Людмили Денісової, після завершення моніторингового візиту  вона звертатиметься зі своїми зауваженнями до Мінюсту та Державної кримінально-виконавчої служби України.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"