НОВИНИ

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

РУБРИКАТОР

Юнак розбився на мопеді – очевидці звинувачують поліцейських

29.07.2019

9 липня у Петрівці-Роменській сталась жахлива ДТП – 17-річний житель села, за невідомих обставин, не впорався із керуванням мопеда, внаслідок чого отримав травми різного характеру. Постраждалого було доставлено в одну із лікарень Полтави, де він знаходиться до цього часу, в тяжкому стані.

Дивно, але будь-якої інформації у офіційних зведеннях стосовно цієї події, не було. Місцеві правоохоронці, як завжди, мовчали. Проте, у соцмережі зав’язалась ціла дискусія і спливли не зовсім приємні деталі. Люди, які випадково стали свідками цієї пригоди, стверджують, що правоохоронці причетні до ДТП:

Олена Ковтун: «Этот мальчик, Федорченко Влад, которому 17 лет, пострадал из-за нашей доблестной полиции. Когда он ехал на мопеде «Альфа», патрульные его толкали, подрезали, в результате чего, парень влетел в бетонный забор и в данный момент находиться в тяжелом состоянии без сознания. Да, мы часто не придерживаемся правил безопасности, но и ТАК оберегать наших детей НЕ НАДО!

У меня вопрос к патрульным, которые виноваты в этом – чего вы хотели? Уберечь мальчика от чего-то? СПАСИБО, уберегли!

Вы хоть понимаете, что вы отобрали у парня здоровье , его надежды, его мечты! Вы отобрали у его матери и родных десятки лет жизни! У меня нет приличных слов как можно вас назвать! Люди, у нас у всех есть дети! Не молчите! Кто, что знает, не молчите!»  

Таїсія Планітко: «Минулої ночі я була свідком жахливої ДТП в якій постраждав Владислав Федорченко… Це був справжній ЖАХ… Швидка допомога їхала з Гадяча до Петрівки-Роменської більше 30 хвилин, ніякий місцевий лікар не приїхав на місце аварії… СУМНО… Сумно, коли поліцейські хочуть зробити винуватцем ДТП ні в чому не винного хлопця… СУМНО, коли за ті півгодини, коли чекали швидку допомогу, вони жодного разу не підійшли до постраждалого, а ходили біля свого автомобіля взявши за свою голову двома руками і говорили, що їхали на виклик у Ручки… СУМНО, коли слідчий бере підпис свідків, які приїхали перед швидкою… На місці аварії були місцеві хлопці, вони були справжні молодці!

Не знаю у кого запитати: КОЛИ ЗАКІНЧИТЬСЯ ЦЕ СВАВІЛЛЯ Й БЕЗЗАКОННЯ?»

Сергей Малько: «Я з друзями бачив, як «Renault Duster» на великій швидкості з включеними проблисковими маячками переслідував хлопця. Чи штовхали – цього не бачив. Я багато версій чув: що поліція поспішала на виклик в с. Ручки, і що поліція збила і втекла з місця події, але це не так, вони залишились там! Але тоді питання в іншому – чому зник запис з відеореєстратора? Виходить, що тим поліцейським є що приховувати!

До дискусії долучилися і захисники правоохоронців, які стверджували, що ті ні в чому не винні, а просто випадково опинилися поруч, саме у той момент, коли сталася ДТП:

Катя Сисенко«Це було після 00:00! Тепер буде багато версій, люди люблять поговорити, тільки навіщо поліцейських винити?! Як це «поліцейські підштовхнули”?! Вони їхали на інший виклик в с. Ручки і побачили цього хлопця вже непритомним… Навіщо тепер проклинати хлопців поліцейських, вони такі люди, як і ми всі, у них є сім’ї, дітки, а народ у нас такий, якщо десь поліція, то це вони винні, та ще й придумати таке, «підштовхнули, зламали життя, зробили калікою»! Вибачте, але є очевидці того, як цей хлопчина того вечора літав по місту так, що аж колеса свіркали, тому він сам себе калікою зробив, як би це не звучало жорстоко!
Я вважаю, в 17 років рано купувати дитині таку 
«цяцьку»!

Проте, як би не захищали поліцейських, із коментаря начальника Гадяцького відділу поліції стало зрозуміло, підозри стосовно причетності правоохоронців до ДТП таки є:

«Відкрите кримінальне провадження. Триває службове розслідування. Із патрульного автомобіля вилучені записи відео реєстратора. У разі, якщо працівники поліції у чомусь винні, то будуть притягнуті до відповідальності. До завершення розслідування важко коментувати ситуацію».  

Що ж, сподіваємось на якнайшвидше одужання постраждалого і, паралельно, очікуватимемо результатів розслідування. Чим закінчиться ця неприємна історія обов’язково розповімо на сторінках тижневика.

 Оксана Кириченко

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"