НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Винних у підпалі телеканалу “Інтер” поліція шукає вже рік

04.09.2017

Підпал телеканалу “Інтер”, який відбувся рік тому, поліція так досі і не розслідувала. Хоча злочин було зафіксовано на відео.

Представники телеканалу звертаються до Президента України, глави Служби безпеки і до Генпрокурора з вимогою довести розслідування справи про підпал до кінця.

4 вересня 2016 року під час підготовки телеканалом першого в цьому сезоні випуску “Подробиць” о 16:20 у вестибюль проникли невідомі, нейтралізували охорону кислотних вогнегасників і розійшлися першим поверхом, блокуючи головний вхід.

На вулиці зібралася група прикриття, в якій люди у камуфляжі підпалили покришки. Працівників почали евакуювати з палаючої будівлі.

Паралельно призвідники проникли в студію, облили декорацію горючою сумішшю і підпалили. Напад зняв військовий оператор телеканалу Вадим Ревун.

“Злочинці підпалюють стійку охорони на першому поверсі, і міжнародну редакцію – на другому! Саме це відріже від виходу співробітників на верхніх поверхах і на даху”, – сказано в повідомленні.

Внизу, при спробі винести з палаючого будинку запис з особами нападників, у Вадима Ревуна відібрали камеру. Після чого, під прикриттям так званих демонстрантів, палії залишили приміщення.

Співробітників евакуювали з даху, кореспондент Олена Зоріна отримала важкі травми.

Але нападників все ж вдалося зняти на камеру, і це були люди, наближені до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

“Перший – це Ілля Ківа. Також вдалося впізнати Олексія Копишинского – керівника “Київспортклуба”. В кінці 2014 року він перебував у батальйоні “Свята Марія”. Ще один з лідерів – Вадим Мізера, по кличці “Мізер”. В 2010 був засуджений на 5 років за організацію злочинного угруповання, що займалося розбоєм. Через три роки засуджений повторно. Але випущений під підписку. Деяких учасників нападу навіть вдалося схопити. Крім того, були затримані бійці батальйонів, підконтрольних Авакову”, – сказано в повідомленні.

Але незважаючи на доказову базу, через рік за підпал телеканалу ніхто не покараний.

Нагадаємо, 4 вересня 2016 року 15 невідомих у масках-балаклавах спробували захопити і підпалити офіс телеканалу “Інтер” в Києві.

Президент Петро Порошенко доручив генеральному прокурору Юрію Луценку взяти розслідування нападу на офіс телеканалу “Інтер” під особистий контроль.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"