НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

Вступна кампанія у виші МВС: до складу приймальних комісій включать працівників внутрішньої безпеки

06.08.2022

5 серпня на робочій нараді з керівництвом МВС, представниками НПУ та закладів вищої освіти системи МВС, йшлося про стан перебігу вступної кампанії, проблеми освітньої діяльності й питання упорядкування штатів закладів вищої освіти в умовах воєнного стану. 

На початку зустрічі заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко повідомила, що напередодні відбулася результативна нарада, яка стосувалася організації роботи передислокованих закладів вищої освіти системи МВС України. Мова йшла про налагодження повноцінного освітнього процесу Донецького державного університету внутрішніх справ, Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка та Харківського національного університету внутрішніх справ, де триває набір курсантів та студентів.

«Вчора у нас відбулась досить ефективна нарада по передислокованих вишах, маємо спільні досягнення. Хочу зазначити, що питання, які внесені в нашу сьогоднішню робочу нараду, не менш актуальні. Мені важливо почути та зрозуміти, що з питаннями стосовно організації безпекового середовища навчального процесу. Це укриття і контроль особового складу під час оголошення повітряної тривоги. Адже недотримання простих правил тягне за собою досить негативні наслідки», – повідомила заступниця очільника МВС.

Окремо Катерина Павліченко звернула увагу на роботу особового складу вишів під час вступної кампанії, а саме недопущення проявів корупції. Аби врегулювати це питання, у цьому році до роботи приймальних комісій будуть долучені працівники внутрішньої безпеки.

За словами першого заступника директора Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України Руслана Яцкевича, для протидії корупційних проявів до складу 67 комісій будуть включені працівники внутрішньої безпеки

«Хоча основне завдання – це надання допомоги та забезпечення якісного відбору абітурієнтів до закладів вищої освіти, працівники ДВБ також будуть націлені на виявлення корупційних проявів та порушень під час вступної кампанії. Оскільки у цьому році у зв’язку з введенням воєнного стану вступна кампанія проводиться за спрощеною процедурою. Це вимушений крок із боку керівництва МВС, але він може бути використаний посадовими особами вишів на свою користь. До ДВБ вже надходить ряд інформацій із різних регіонів і ми їх відпрацьовуємо. Про такі факти одразу будемо доповідати керівництву профільного департаменту та міністру внутрішніх справ. Тобто наголошую, що реакція на такі прояви буде миттєвою й жорсткою».

Як повідомила директорка Департаменту освіти, науки та спорту МВС Інна Ящук, до початку вступних випробувань залишається 10 днів. Цього року зафіксовано збільшена кількість заявок абітурієнтів – понад 10 тисяч на 3 тисячі місць з державного замовлення. Для порівняння – торік надійшло 7 тисяч заявок, а у 2020 році – 6,5 тисяч заявок. Окрім того, помітна позитивна гендерна складова, коли з загальної кількості 52% заявок дівчат.

«Сьогодні 163 день війни, напевно ніхто не міг передбачити, як і що буде відбуватися, які виклики кожного дня будемо мати, що робити з курсантами та з викладачами, але керівництво закладів освіти брало відповідальність на себе і робило так, щоб не підвести міністерство і свої колективи. Втім, нам треба розуміти, які виклики нас чекають сьогодні та завтра, як провести вступну кампанію, підготуватися до опалювального періоду тощо. Поки що нам все вдається, тому що разом ми робимо одну справу, а разом ми велика сила», – зауважила Інна Ящук.

«Оскільки ми розпочали проводити активну рекрутингову кампанію, то сьогодні ми маємо такі показники та ту кількість охочий навчатися в закладах освіти в системі МВС. Проте ми маємо працювати ще активніше та ефективніше, аби кількість абітурієнтів зростала з кожним роком», – підсумувала Катерина Павліченко.

Департамент комунікації МВС України

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"