НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

ВРП відсторонила суддю Малиновського райсуду Одеси

12.04.2019

Вища рада правосуддя 11 квітня 2019 року розглянула клопотання заступника Генерального прокурора — керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про тимчасове відсторонення судді Малиновського районного суду Одеси Целуха Анатолія Петровича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності на строк до двох місяців, яке надійшло до ВРП 5 квітня 2019 року.

Доповідач — член Вищої ради правосуддя Лариса Швецовапоінформувала, що у клопотанні заступник Генерального прокурора зазначає, що прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань 18 березня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Суддя Целух А. П. підозрюється в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах третьої особи дій з використанням наданого їй службового становища, вчиненому службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди.

Заступником Генерального прокурора — керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницьким Н. І. 1 квітня 2019 року складено письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, яке того самого дня вручено судді Малиновського районного суду Одеси Целуху А. П.

Мотивуючи необхідність тимчасового відсторонення судді від здійснення правосуддя, заступник Генерального прокурора зазначив, що, перебуваючи на посаді судді Малиновського районного суду Одеси і здійснюючи правосуддя, Целух А. П. матиме можливість знищити або підробити речі і документи, які мають істотне значення для досудового розслідування, незаконними засобами впливатиме на свідків або протиправно перешкоджатиме кримінальному провадженню іншим чином. Тобто подальше перебування Целуха А. П. на посаді може призвести до настання негативних наслідків для кримінального провадження, вплинути на його дієвість.

У розгляді зазначеного питання взяли участь представники Генеральної прокуратури України: начальник третього відділу управління процесуального керівництва, підтримки державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Василь Кричун та прокурор третього відділу управління процесуального керівництва, підтримки державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Аліна Жовницька, суддя Малиновського районного суду Одеси А. Целух та його представники — адвокати Олександр Козлов та Вадим Семенов.

Вища рада правосуддя ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора — керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н. І. задовольнити частково, тимчасово, до 1 червня 2019 року відсторонити суддю Малиновського районного суду Одеси А. Целуха від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"