НОВИНИ

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

РУБРИКАТОР

ВРП ухвалила рішення про внесення змін до Положення про Службу судової охорони

04.12.2019

Вища рада правосуддя ухвалила рішення про внесення змін до Положення про Службу судової охорони, затвердженого рішенням ВРП від 4 квітня 2019 року №1051/0/15-19. Таке рішення за результатами розгляду вказаного питання оголосив голова Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко на засіданні 3 грудня 2019 року. Про це йдеться на сайті ВРП.

Зміни внесено на підставі звернення та пропозицій голови Служби судової охорони.

Зокрема, відповідно до змін на Службу судової охорони покладено обов’язок вживати заходів щодо негайного реагування на кожний випадок протиправних дій, що став їй відомий, щодо суддів, працівників апарату суду, співробітників Служби судової охорони та їх близьких родичів.

Також визначено, що Службі та її співробітникам для здійснення покладених на них повноважень надається право витребовувати необхідні матеріали та одержувати пояснення без провадження слідчих дій за заявами і повідомленнями про загрозу безпеці осіб, взятих під захист.

Службі та її співробітникам надано право використовувати спеціальні звукові та світлові сигнальні пристрої на транспортних засобах у порядку, встановленому Кабінетом міністрів України.

Крім того, співробітникам Служби судової охорони надано право зберігати, носити і застосовувати вогнепальну зброю, заходи фізичного впливу та спеціальні засоби в порядку та випадках, визначених законами «Про Національну поліцію» та «Про охоронну діяльність».

Нагадаємо, що Служба судової охорони — це сукупність підрозділів, які здійснюють заходи з підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників апарату суду, забезпечення безпеки учасників судового процесу.

Служба створена для здійснення організаційної, фізичної та технічної охорони приміщень місцевих судів, апеляційних судів, вищих спеціалізованих судів, Верховного Суду, Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Державної судової адміністрації України та її територіальних управлінь, Національної школи суддів України та її регіональних відділень.

Служба судової охорони підзвітна Вищій раді правосуддя та підконтрольна Державній судовій адміністрації України. До повноважень Вищої ради правосуддя належить затвердження Положення про Службу судової охорони відповідно до пункту 13 частини першої статті 3 Закону України «Про Вищу раду правосуддя».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ССО взяла під охорону ще чотири судові установи Київщини.

Також відомо, що Служба судової охорони забезпечує безпеку вже в 43 судових установах.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"