НОВИНИ

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

РУБРИКАТОР

ВРП не захотіла притягати до відповідальності суддю, який зобов’язав розігнати Майдан

17.05.2017

Вища рада правосуддя не захотіла притягати до відповідальності суддю Окружного адмінсуду Києва Євгена Аблова до відповідальності через розгін активістів під час Євромайдану. 

Про це повідомляє прес-служба ради.

“Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя прийняла рішення відмовити у притягненні до дисциплінарної відповідальності судді окружного адміністративного суду міста Києва Аблова Євгенія за заявами Горшколєпова Д.В., Жукова В.О., голови громадської організації “Контроль народного майна України” Череднікова Є.М.”, – ідеться у повідомленні ВРП. Рішення ухвалили Тетяна Малашенкова, Ігор Артеменко, Наталія Волковицька та Вадим Нежура.

“Дно вчергове пробито. Це саме той суддя, який 9 грудня 2013 року зобов’язав (спецпідрозділ МВС) “Беркут” розігнати Майдан”, – коментує представник Громадської ради доброчесності (ГРД) Роман Маселко на своїй сторінці у мережі Facebook.

За його словами, ВРП не звільнила жодного суддю, який порушив фундаментальні права громадян на мирні зібрання.

Роман Маслеко розповідає, що 9 грудня 2013 о 13:30 Євген Аблов прийняв позов від громадянина, якому барикади на Майдані “перешкоджали вільно пересуватись”. Він просив зобов’язати спецпідрозділ “Беркут” припинити правопорушення по блокуванню доріг.

“Вже через 1,5 години (!!!) з моменту подання позову Аблов видав (!!!) позивачу ухвалу про забезпечення позову, якою заборонив “будь-яким особам вчиняти дії щодо блокування будь-яким способом” усі вулиці, де проходили акції протесту”, – розповідає представник ГРД. Рішення судді стосувалось вулиць Круглоуніверситетська, Шовковична, Пилипа Орлика, Інститутська, Гусовського, Різницька, Грушевського, Банкова, Хрещатик, Лютеранська, Заньковецька, Богомольця, Командарма Каменєва, Липська, Майдан Незалежності, Кловський узвіз, провулки Кріпосний та Липський.

У ніч проти 12 грудня спецпідрозділ “Беркут” та внутрішні війська здійснили невдалу спробу штурму Майдану.

Поки що невідоме обґрунтування Вищої ради правосуддя. У коментарі Центру інформації про права людини Роман Маселко повідомив, що рішення рада має оприлюднити після семи днів.

Через два тижні після ухвалення свого рішення Печерська райдержадміністрація передає судді у постійне користування службову квартиру площею у 141 кв. метри. Цю квартиру Євген Аблов продав. У його декларації про доходи йдеться про 9 100 000 гривень від продажу нерухомого майна.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"