НОВИНИ

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

РУБРИКАТОР

Водій обстріляної під Харковом автівки повідомив свою версію події (відео)

15.02.2020

У справі про обстріл патрульними автівки під Харковом – нові подробиці. Керманич легковика спростовує версію правоохоронців.

В ніч на 13 лютого патрульні поліцейські стріляли у автомобіль Subaru. Погоня виникла за містом через те, що водій порушив правила дорожнього руху та не зупинився на вимогу копа, стверджують правоохоронці. Патрульний почав стріляти після того, як водій намагався його збити.

Альона Стрижак, керівниця патрульної поліції Харківщини

Створив загрозу життю поліцейського, внаслідок якої поліцейський отримав тілесні ушкодження. тому на підставі статті 46 закону України про нацполіцію України поліцейським було застосовано табельну вогнепальну зброю для зупинки транспортного засобу.

У результаті до реанімації із вогнепальним пораненням потрапив пасажир. Його прооперували, стан чоловіка важкий.

Водій обстріляної автівки висунув свою версію подій. Чоловік зауважує, що в дорозі розминувся із поліцейським авто, яке їхало по зустрічній із мигалками.

Водій обстріляної автівки

Никто заранее не выбежал, не выкидывал нам жезл, в громкоговоритель никто нам не говорил. То есть, на встречу просто шла машина.

Через деякий час Subaru поверталася тією ж дорогою, коли до автівки почали бігти двоє чоловіків у чорному. Водій зауважує: оскільки було темно, він не зрозумів, що наближаються поліцейські. Наїзд на копа повністю заперечує. До того ж, здав аналізи аби довести, що був тверезим.

Водій обстріляної автівки

Мы смотрим – со стороны бегут 2 в черном, что-то кричат. Это могут быть фермеры, что мы ездим по полю. То есть, мы побоялись физического воздействия. Это ночь, поле. Погнали и все.

Правоохоронця, який стріляв у копа – затримали. Йому оголосили підозру, однак обирають запобіжний захід копу не в Харкові, а Полтавському суді. Адвокат стрілка стверджує: погроза життю патрульному була – водій Subaru його ледь не переїхав, у копа забиття ноги.

Євген Мільниченко, адвокат патрульного

Затримувати можна злочинця, який тікає, який відразу залишає місце події і на нього вказав потерпілий. На цього ж патрульного ніхто не вказував і невідомо навіть хто саме випускав ці кулі.

Патрульного підозрюють у перевищенні службових повноважень, справою зайнялися в ДБР.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"