НОВИНИ

16.05.2024

15.05.2024

14.05.2024

10.05.2024

09.05.2024

08.05.2024

07.05.2024

РУБРИКАТОР

Внутрішня безпека Нацполіції ліквідувала діяльність міжрегіонального наркоугруповання

19.10.2023

Фігуранти налагодили міжрегіональну схему збуту канабісу, який вирощували у промислових масштабах. Головних фігурантів затримали та оголосили їм про підозру.

Оперативники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції спільно зі співробітниками Державного бюро розслідувань, за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, ліквідували діяльність наркосиндикату, який займався виготовленням та збутом канабісу у кількох областях України. Щорічний прибуток змовників складав більше пів мільйона доларів США.

Стійке ієрархічне об’єднання з чітким розподілом ролей купувало чи орендувало нежитлові будівлі та облаштовувало там великі теплиці для вирощування рослин конопель. Приміщення зловмисники обладнували високотехнологічними системами підігріву, освітлення, поливу, підживлення ґрунту і повітря, датчиками температури та вологості, що дозволило їм налагодити безперервний цикл вирощування та обробки рослин конопель.

Готовий до вжитку канабіс спільники збували лише оптовими партіями. За рік вони вирощували та реалізовували близько тонни наркотику. Аби не привертати увагу до свого наркобізнесу, змовники змінювали локації, ретельно маскуючи виробничі потужності.

Правоохоронці провели комплекс заходів та встановили місцезнаходження двох наркоплантацій, а також учасників злочинної організації. За фізичної підтримки відділу швидкого реагування ДВБ та поліції особливого призначення правоохоронці провели у фігурантів санкціоновані обшуки у кількох областях.

Під час заходів правоохоронці виявили посів конопель, обладнання для вирощування наркомістких рослин, а також уже готовий, висушений та подрібнений канабіс вагою майже 10 кілограмів. Окрім того, вилучено гроші, зброю та інші докази, які підтверджують злочинну діяльність угруповання.

Правоохоронці вже затримали головних фігурантів у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Залежно від їх участі у злочинах їм повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України:

– ч. 2 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);

– ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів);

– ч. 3 ст. 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням);

– ч. 2 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

За незаконні оборудки з наркотиками і участь у злочинній організації зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.За повідомленнея ДБР, діяльність «прикривали» працівники правоохоронних органів.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"