НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

Внаслідок війни підрозділи ДМС зазнали збитків та руйнувань на суму понад 11,5 мільйонів грн

25.05.2022

Внаслідок повномасштабного вторгнення росії до України майно Державної міграційної служби України зазнало чималих пошкоджень та руйнувань – за попередніми даними, сума збитків, яких зазнали територіальні підрозділи, установи, підприємства та організації, які  перебувають у підпорядкуванні ДМС України, становить понад 11,5 мільйонів гривень.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області – сума орієнтовних збитків складає понад 894 тисячі гривень: пошкоджене або знищене майно відділів ДМС у Бородянці, Іванкові та Макарові.

Управління ДМС України в Сумській області зазнало збитків на понад 718 тисяч гривень – від дій загарбників постраждало майно сектору УДМС у місті Тростянець.

Управління ДМС України у Чернігівській області – пошкоджень зазнало майно самого Управління, Чернігівського та Новозаводського відділів у Чернігові, а також приміщення сектору УДМС у місті Городня – орієнтовна сума завданих агресором збитків становить понад мільйон гривень. Водночас, внаслідок обстрілу Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні (ПТПІ), який відбувся 30 березня 2022 року, було пошкоджено 2 будівлі пункту – гуртожиток та їдальню. В обох будівлях було пошкоджено вікна, а у гуртожитку ще й покрівлю – у даху було виявлено дві наскрізні пробоїни по 0,75 кв. м кожна. Загальна  вартість ремонтних робіт складає понад 84 тисячі гривень.

Управління ДМС України у Запорізькій області – значна частина майна знаходиться на окупованій території, тому точно оцінити збитки внаслідок збройної агресії російської федерації на території окремих населених пунктів у області складно – за попередніми оцінками, сума загальних збитків УДМС може скласти понад 8 мільйонів гривень. Наразі на непідконтрольній території у Запорізькій області знаходяться підрозділи УДМС у містах Бердянську, Мелітополі, Василівці, Енергодарі, Токмаку, Оріхові, Гуляйполі, Кам’янці-Дніпровській Пологах, Приморську, а також у селищах Михайлівка, Веселе, Більмак, Приазовське, Чернігівка, Якимівка.

В той же час, інформація щодо пошкодженого, зруйнованого, знищеного або втраченого майна ДМС України, як і вартість нанесених окупантами збитків, не є остаточною, тому що бойові дії на території України тривають. Відтак, робота щодо уточнення інформації про збитки та руйнування майна, яке є на балансі органів, підрозділів та установ системи ДМС, триває.

Державна міграційна служба України

Джерело

 

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"