НОВИНИ

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

РУБРИКАТОР

Вимагав гроші у підлеглих: колишнього головного тюремника Львівщини засудили до 6 років в’язниці

15.10.2022

Йдеться про колишнього колишнього начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Михайла Дзюдзя.ВАКС засудив Дзюдзя до 6 років тюрми. Про це повідомили в телеграм-каналі “NABU Daily by Олег Новіков”.

Михайла Дзюдзя звинувачували в одержанні неправомірної вигоди. Суд погодився з доводами слідства і засудив Дзюдзя до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна та забороною обіймати певні посади протягом 3 років. Вирок не набув чинності і може бути оскаржений протягом 30 днів до Апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, ексначальник Західного міжрегіонального управління Мін’юсту вимагав і щомісячно отримував від підпорядкованих йому керівників установ виконання покарань неправомірну вигоду. Йшлося про те, що за хабар Західне міжрегіональне управління не перевірятиме дотримання режиму відбування покарань ув’язненими та не здійснюватиме заходи контролю господарської діяльності у підпорядкованих установах виконання покарань.

Посадовця затримали на «гарячому» під час спільної операції САП, НАБУ та СБУ. 19 березня 2020 року Михайлові Дзюдзю повідомили про підозру.

«Михайло Дзюдзь взяв хабар 1 тисячу доларів від одного з підлеглих у той день, коли був попереджений про звільнення з посади. Михайло Дзюдзь після затримання не був доправлений у СІЗО, оскільки заявив про погіршення здоров’я і був госпіталізований», – повідомляв тоді міністр юстиції України Денис Малюська.

Суд обрав затриманому запобіжний захід – заставу у 630 тис. грн. Під час судового засідання про готовність взяти Михайла Дзюдзя на поруки заявили нардеп від «Європейської солідарності» Андрій Лопушанський та тодішній голова Львівської обласної ради, представник цієї ж партії, Олександр Ганущин.

Михайло Дзюдзь є депутатом Львівської облради від «Європейської солідарності». Партія включила Дзюдзя у виборчий список вже після затримання його на хабарі. Він очолював пенітенціарну службу Львівщини 10 років. До цього працював начальником управління Державної служби охорони при ГУ МВСУ у Львівській області.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"