НОВИНИ

14.05.2024

10.05.2024

09.05.2024

08.05.2024

07.05.2024

06.05.2024

03.05.2024

02.05.2024

РУБРИКАТОР

Вінницький слідчий крав речові докази і відносив у ломбард

10.06.2017

Результат пошуку зображень за запитом "ломбард"

Затримали слідчого  7 червня, у рамках розслідування кримінального провадження. Кваліфікація – таємне викрадення чужого майна, поєднаного з проникненням у приміщення.

Повідомляє портал АНТИКОР з посиланням на ЗМІ.

В прокуратурі області пояснили, що слідчого підозрюють у систематичних крадіжках речових доказів у провадженнях – грошей у гривнях, доларах США, євро, золотих виробів й інших цінних речей.

– Наразі у кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення обставин кримінальних правопорушень, – сказали в прес-службі прокуратури області.

– Вже провели ряд оглядів та обшуків. Допитуються свідки, готуються повідомлення про підозру слідчому у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 185 Кримінального кодексу України. Санкція статті – від трьох до шести років позбавленні волі.

За словами прес-секретаря прокурора області Ірини Вихованець, найближчим часом затриманому слідчому, який працює у Вінницькому відділі поліції, оберуть запобіжний захід на час слідства.

– Готується клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, – сказала вона. Про які суми крадених грошей мова, Ірина Вихованець не уточнила. Сказала тільки, що вони немалі. Скільки таких фактів – не розголошують. Відомо також, що золоті вироби та інші цінності слідчий здавав у ломбарди. У прокурорі області також уточнили, що затримання провели їхні співробітники за допомогою керівництва поліції.

Начальник Вінницького відділу поліції Анатолій Присяжнюк каже, що затриманий слідчий – молодий співробітник:

– Нещодавно отримав звання старшого лейтенанта… Ми запідозрили його, провели ряд заходів і інформація підтвердилася. Після цього – матеріли були передані прокурору області. Зараз прокуратура цією справою й займається. А у відділі комунікацій обласної поліції сказали, що інспекція з особового складу проводить службове розслідування. Питання про звільнення співробітника, спійманому на злочині, ще вирішується.

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"