НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Відставка Авакова: як міста України виходили на протестні акції (фото,відео)

06.06.2020

У містах України вчора пройшли акції протесту з вимогою відправити міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у відставку.

Київ, Харків, Львів, Івано-Франківськ та Луцьк охопили масові акції за відставку голови МВС. У Дніпрі та Одесі акції були не чисельними. За словами організаторів, причиною вимог відставки міністра є нерозслідування гучних вбивств і зловживання владою.

У Києві

Свою думки щодо відставки Авакова висловили громадяни і окремі депутати

У Києві біля будівлі Верховної Ради протестувальники запалили фаєри і перевернули поліцейський “бобик”. На мітингу також були присутні і політики, зокрема, депутати партії “Голос” і деякі депутати з “Слуги народу”, які теж виступають за відставку Авакова.

Під Радою спроба самопідпалу та фаєри

Один із протестуючих під парламентом зважився на ризикований для життя і здоров’я вчинок. Бізнесмен із Нової Каховки, якого, за його словами, з власного будинку виселили бандити спільно з поліцією, підпалив на собі сорочку. Молодики, які були поруч, вчасно встигли загасити полум’я.

Мужчина пытался себя сжечь прямо под Верховной Радой, эксклюзив – https://t.me/joinchat/AAAAAEs2DrjLH5BBFz5A9QПричиной называет полицейский произвол – его с семьей якобы выселили из дома бандиты, а полиция при этом бездействовала и покрывала их.

Gepostet von Pavlovsky News am Freitag, 5. Juni 2020

З самого ранку в центрі Харкова також зібралися учасники мітингу за відставку Авакова біля будівлі облдержадміністрації. Протестують представники “Правого сектора”, “Фрайкора” і “Союзу ветеранів АТО”. Активісти палять димові шашки. Учасники акції тримають в руках плакати: “Результат реформи: тортури, зґвалтування, вбивства”, “Чорти повинні піти”.

Приєднались до акції протесту близько 300 людей у Львові. Активісти зібралися біля обласного управління Міністерства внутрішніх справ.

Люди тримають плакати з написами “Приховування злочинів, скоєних поліцейськими, це реформа МВС?”, “Вбивці повинні сидіти, Аваков має піти”, “Всіх не посадите”, “Що там Кагарлик?”.

У Луцьку під управлінням поліції також зібралися активісти проти дій Арсена Авакова. Учасники акцій звинувачують Авакова у провалі реформи поліції та гальмуванні розслідувань нападів на активістів.

Акцію протесту підтримали в Івано-Франківську та Дніпрі. Кількадесят громадян зібралися під стінами Головного управління Національної поліції області.

У Дніпрі та Одесі кілька десятків людей вимагали відставки Авакова

“Це суспільна акція й у нас є основна вимога – відставка Авакова. Ми не будемо розпилювати увагу на інших представників правоохоронних органів – зараз мова йде лише про відставку міністра, бо “риба гниє з голови”, – зазначив громадський активіст Олег Саїк.

В Одесі мітинг за відставку Авакова пройшов 4 червня. Як повідомляють місцеві ЗМІ, він не був масовим, близько 10 осіб, серед яких були відомі міські активісти, які проводили акцію протягом півгодини.

Нагадаємо, 2 червня у Верховній Раді почали збирати підписи за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Збір підписів ініціювала фракція “Голос”.

Підписи в повному складі поставила фракція “Голос”. Також підписи поставили депутати “Слуги народу” Єгор Чернєв, Ігор Василів, Єлизавета Богуцька, Євген Шевченко, Вікторія Підгорна, Анна Бондар, Євген Брагар, Олексій Жмеренецький.

Як відомо, останньою краплею незадоволенням діями поліцейських стали події у Кагарлику.

Джерело

 

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"