НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Відкрите звернення до Президента із вимогою зупинити цензуру підписали вже 60 журналістів та ЗМІ

20.02.2018

Під зверненням до Президента, Уряду та Генпрокуратури із вимогою зупинити цензуру та шантаж редакцій ЗМІ з боку Національної ради з питань телебачення і радіомовлення підписались вже більше 60 представників ЗМІ.

Відкрите звернення від ЗМІ опубліковане на сайті “Ера-медіа”.

Список ЗМІ та журналістів оновлюється – станом на 19 лютого звернення підтримали близько 60 підписантів.

Як повідомлялося раніше, у зверненні журналісти називають дії Нацради початком згортання свободи слова в Україні.

“Окрему караючу роль в роботі ЗМІ виконує Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. Фактичні обов’язки цього органу звелися до цензури, постійних позапланових перевірок, шантажу редакцій стосовно подовження ліцензій тощо”, – йдеться у заяві ЗМІ.

Медіа-спільнота вимагає від Президента надати пояснення щодо його втручання чи втручання його підлеглих у видачу ліцензій та організацію перевірок редакцій.

“Вимагаємо пояснити, яким чином з його боку відбувається контроль за діяльністю президентської “четвірки” у Нацраді з питань телебачення і радіомовлення. Відкликати представників Нацради з питань ТБ, призначених за квотою Президента”, – заявили журналісти.

Журналісти хочуть почути від Генпрокуратури оцінку дій підрозділів СБУ, які “прослуховують журналістів”.

“Куратором цих підрозділів є заступник голови СБУ Олег Фролов, котрий систематично надає відповідну інформацію в Адміністрацію”, – йдеться у заяві.

Вони також вимагають від депутатів ВР заслухати звіт щодо роботи Нацради з питань ТБ і радіомовлення за минулий рік.

“Вимагаємо від Верховної ради заборонити Національній раді з питань телебачення і радіомовлення терміном на рік проведення позапланових перевірок ЗМІ”, – зазначається у зверненні.

Окрім цього, журналісти вимагають від ГПУ провести розслідування діяльності керівництва Нацради з питань ТБ і радіо та члена Нацради з питань ТБ і радіо Сергія Костинського на предмет перешкоджання журналістській діяльності та перевірити факти тиску на журналістів, опубліковані в таких ЗМІ, як Артеменко.leaks.

Лист-звернення вже  підписали журналісти “Ера-Медіа”, Інтера, “ZIK”, “NewsOne”, “112 Україна”, “Ера-ФМ”, UA|TV та інших ЗМІ.

Оновлений список опубліковано на сайті “Ери-Медіа”.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"