НОВИНИ

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

РУБРИКАТОР

Відбувся моніторинговий візит до поліцейських Хмельниччини

16.11.2018

З метою здійснення парламентського контролю за додержанням конституційних прав і свобод людини стосовно поліцейських Управлінням моніторингу прав військовослужбовців, поліцейських, ветеранів та інших осіб Секретаріату Уповноваженого з прав людини і Регіональним координатором в Хмельницькій області було здійснено моніторингові візити. Монітори перевірили Головне управління Національної поліції України в Хмельницькій області, Кінологічний центр ГУНП, Ізолятор тимчасового тримання №1 м. Хмельницький, Хмельницьке районне відділення поліції, Красилівський відділ поліції (м. Красилів) та Управління патрульної поліції у Хмельницькій області.

Під час візиту проведено бесіди з поліцейськими та ветеранами ОВС, вивчено умови їх розміщення та несення служби в зимовий період, стан грошового, речового забезпечення, зокрема, їх забезпечення утепленим форменим одягом.

Нарікань та скарг від поліцейських щодо побутових умов, умов несення служби не надходило. Підрозділи в повному обсязі забезпечені зимовим форменим одягом та взуттям.

Під час візиту особовий склад підрозділів ознайомлено з діяльністю Секретаріату Уповноваженого з прав людини, висвітлено основні напрямки проведеної роботи з питань соціального-економічного захисту поліцейських та колишніх працівників ОВС. Окреслено коло проблемних питань та обговорені шляхи їх вирішення.

Також відбулась зустріч з пенсіонерами та ветеранами ОВС, на якій було обговорено проблемні питання пенсійного забезпечення цієї категорії осіб. Зокрема, було наголошено, що розв’язання проблем, які виникли після прийняття постанови Кабінету Міністрів України від 21.02.2018 № 103 «Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби, та деякім іншим категоріям осіб», є пріоритетним у діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Моніторинг здійснювався за підтримки проекту «Зміцнення потенціалу Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини», який виконується Програмою розвитку ООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"