НОВИНИ

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

РУБРИКАТОР

Вхід до НАБУ облили кров’ю і закидали яйцями

13.03.2019

Під час акції активісти облили тваринною кров’ю і закидали яйцями двері в будівлю Національного антикорупційного бюро.

Про це 12 березня повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Відзначається, що правоохоронці встановили організатора акції і на чоловіка складуть адмінматеріали за “порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій”.

У поліцію повідомили, що учасники акції облили вхід тваринною кров’ю, кидали яйця та залишили наклейки на фасаді будівлі НАБУ.

У відомстві зазначають, що органи місцевого самоврядування не були поінформовані про проведення акції, тому на організатора складуть адмінматеріали за ст. 185-1 (порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зранку 12 березня у Facebook учасники націоналістичної організації “Традиція і Порядок” анонсували, що зберуться під НАБУ і будуть вимагати притягнути до відповідальності заступника директора НАБУ Гізо Углаву, фігуранта журналістського розслідування “Bihus.info“.

Націоналісти повідомили, що ніхто з НАБУ до них не вийшов.

ФОТО: ТРАДИЦІЯ І ПОРЯДОК

“Обурені активісти обклеїли НАБУ наклейками “Торгівля з окупантами – бізнес на крові”, вказуючи на прямий зв’язок НАБУ зі злочинною схемою поставки контрабанди з Росії”, – повідомили в русі.

Також в “Традиції і Порядку” підтвердили, що облили кров’ю вхід, двері та вікна НАБУ.

Після акції під стінами НАБУ активісти відправилися до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, де, за словами лідера руху Богдана Ходаковського, він отримав “особисті гарантії від керівника САП Назара Холодницького про початок розслідування факту причетності ГПУ, Військової прокуратури, СБУ, Державної фіскальної служби та НАБУ до розкрадання на “Укроборонпромі”.

Водночас офіційних коментарів відомства наразі немає.

ФОТО: ТРАДИЦІЯ І ПОРЯДОК

8 березня людей з прапорами руху “Традиція і порядок” бачили у столиці серед противників Маршу жінок за “Солідарність та різноманіття”.

Також групу активістів “Традиції та порядку” затримали на в’їзді в Одесу. В поліції стверджували, що “проплачені молодики” вирішили “пошатати трубу” під час перебування в регіоні президента Петра Порошенка, посла США в Україні Марі Йованович та спецпредставника США в Україні Курта Волкера.

18 лютого учасники націоналістичної організації взяли участь в акції під МВС “Бандеро, вставай!”.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"