НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

Верховна Рада зацікавилася, хто працює у судах і як судді допомагають Збройним Силам

28.04.2022

Державна судова адміністрація надасть у ВР «розгорнуту і вичерпну інформацію» про те, хто і як працює у судовій системі, а також відзвітує, скільки конкретно судді відраховують на потреби Збройних Сил України.

Відповідне доручення відомство отримало за підсумками засідання робочої групи з питань належного фінансування судової влади в Україні при Комітеті ВР України з питань правової політики.

ДСАУ повинна «у найстисліші терміни до наступного засідання робочої групи, підготувати розгорнуту і вичерпну інформацію про штат органів судової влади: скільки працівників працюють у штатному режимі, скільки у відпустці (оплачуваній та неоплачуваній), скільки на дистанційній роботі, скільки в простої, а також надати звіт про відрахування в абсолютному та відсотковому показниках від фонду суддівської винагороди на потреби Збройних Сил України».

«З початком війни відбулося скорочення видатків, які було закладено для фінансування судової влади. Всі ці кошти були перенаправлені на потреби Збройних Сил України і ми розуміємо необхідність такого перерозподілу, – зауважив голова робочої групи народний депутат України Сергій Демченко. – Тому зараз наше головне завдання – оптимально використовувати наявні фінансові ресурси і забезпечити діяльність судів, які знаходяться на контрольованій Україною території».

Загалом, під час наради було розглянуто чотири основних питання, що безпосередньо стосуються організації роботи та фінансування судів в умовах війни:

– поточна ситуація з формами роботи працівників судів у різних регіонах, кількістю працівників, які знаходяться в простої та відпустках;

– плани оптимізації діяльності органів судової влади, спрямованої на скорочення рівня бюджетних видатків на такі органи;

– взаємодія з міжнародними донорами;

– публічне висвітлення добровільних відрахувань суддівської винагороди на потреби Збройних Сил України.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"