НОВИНИ

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

РУБРИКАТОР

Вбивство Кирила Тлявова: Суд звільнив із СІЗО четвертого обвинуваченого

24.12.2022

Переяславський міський райсуд звільнив з-під варти четвертого обвинуваченого у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова Івана Приходька.Як повідомляє «Суспільне» із залу суду, колишньому поліцейському Приходьку призначили цілодобовий домашній арешт із зобов’язаннями.

Про зміну запобіжного заходу клопотали прокурори. Вони просили цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета, проте через нестачу пристроїв суд обмежився домашнім арештом без браслета та зобов’язав Приходька повідомляти суд про зміну місця проживання, здати документи для виїзду за кордон та утримуватися від спілкування з іншими обвинуваченими.

Прокурори послалися на рішення Європейського суду з прав людини, який визнав умови утримання Приходька неналежними, а термін його перебування в неволі надмірним. ЄСПЛ також зобов’язав державу відшкодувати Приходьку понад €9 тисяч. Прокурори пояснили, що ЄСПЛ не має апеляційної чи касаційної інстанції, тому рішення ЄСПЛ є обов’язковими для виконання, оскільки Україна ратифікувала Європейську конвенцію з прав людини.

Адвокат Приходька заявив, що оскаржить рішення суду і буде просити нічний домашній арешт.

Ще трьом фігурантамДвоє підозрюваних у вбивстві Кирила Тлявова вийшли із СІЗО під заставу суд подовжив запобіжні заходи на два місяці: Дмитро Кривошей та ще один колишній поліцейський Володимир Петровець залишаться під заставою, а син Петровця — під зобов’язанням матері.

Нагадаємо

– 31 травня 2019 року в Переяславі-Хмельницькому Київської області двоє правоохоронців — Іван Приходько та Володимир Петровець — «пристрілювали» рушницю, одна куля влучила у двір, де грався пʼятирічний хлопчик Кирило Тлявов.

– Дитину доставили із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою та переломом скроневої кістки до реанімаційного відділення лікарні. 3 червня дитина померла.

– У Нацполіції зазначили, що в результаті розслідування за фактом вбивства Тлявова притягнули до відповідальностіСправа Кирила Тлявова: 12 поліцейських притягнули до відповідальності, 6 звільнили, і призначили нового очільника поліції Київщини 12 працівників поліції. З них шістьох керівників районного відділу поліції звільнили з посад.

Костя Андрейковець 

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"