НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

В українських судах запускають перевірки

03.04.2018

Голова Ради суддів України (РСУ) Олег Ткачук заявив про початок перевірок організацій роботи судів.

Про це повідомляє прес-служба РСУ.

“Двадцять п’ять днів тому почала діяти нова Рада суддів України – вищий орган суддівського самоврядування, котрий здійснює контроль за організацією діяльності судів. Рада суддів України, сформована XV з’їздом суддів України, своїми пріоритетами визначила спільну роботу з громадянським суспільством, з кожним громадянином нашої держави з метою забезпечення справедливого, ефективного, чесного правосуддя. Для цього було заплановано численні заходи у співпраці з громадськими, державними організаціями, міжнародними експертами, науковцями. Рада суддів планує проводити таку роботу, співпрацю і зустрічі у всіх куточках України. Для цього буде проведено перевірку організації роботи судів, вивчено результати роботи, та проблеми, з якими стикаються судді, проаналізовано запити громадськості, вивчено результати судової статистики. Сьогодні Рада суддів України розпочинає таку свою роботу з Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області – одного із найбільших місцевих судів у державі”, – сказав Ткачук.

Зазначається, що у понеділок розпочинається робоча поїздка голови Ради суддів України Олега Ткачука на чолі робочої групи у складі членів РСУ судді Верховного суду, голови Комітету з питань організаційно-кадрової роботи судів, органів суддівського самоврядування Володимира Кравчука, та судді Деснянського районного суду міста Києва, голови Комітету з питань забезпечення незалежності суддів Олени Журавської до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Як повідомляв Укрінформ, 6 березня на XV з’їзді суддів України обрали Раду суддів України. Всього до складу Ради суддів України увійшли 29 суддів.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"