НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

В Україні почала діяти Асоціація представниць правоохоронних органів – задля гендерної рівності

24.03.2018

В Україні з’явилася Асоціація представниць правоохоронних органів. Її мета діяльності Асоціації – забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків у правоохоронних органах України.

Про цей йдеться на Facebook-сторінці організації.

Створення Асоціації профінансував канадський Проект підтримки підготовки поліцейських.

“Сьогодні в Канаді 60-70 відсотків випускниць медичних факультетів – жінки. Раніше було навпаки. Основне – це рівність можливостей. Але в поліції дійсно можна націлюватись на рівність результату, бо це репрезентативно. В Україні, якщо йдеться про патрульну поліцію, за міжнародними мірками, пропорція жінок висока – приблизно така ж, як у Канаді і вища, ніж пересічна”, – зазначив посол Канади в Україні Роман Ващук.

За його словами, у Канаді кількість жінок в поліції складає 27-28 відсотків, а у багатьох інших країнах –менше 20 відсотків.

За словами заступниці начальника Департаменту патрульної поліції  Катерини Павліченко, важливішою за кількість жінок в структурі є якість їхніх умов на робочому місці.

“Кількість, звичайно, є важливим фактором, проте важливішим є, щоб жінка мала доступ до таких самих посад, як і чоловік. Щоб на керівні посади так само призначали жінок, не лише чоловіків. В правоохоронній системі в цілому є певні стереотипи, відповідно до яких вважається, що це більше все таки чоловіча діяльність. На сьогоднішній день у нас загальна кількість жінок в поліції складає близько 25 відсотків. Це досить непоганий показник, як для правоохоронних структур”, — розповіла вона.

Серед завдань Асоціації –  адвокатування лідерства і професійного розвитку жінок у правоохоронних органах та розвиток мереж і можливостей наставництва для жінок у правоохоронних органах.

Як повідомлялося раніше, Міністерство внутрішніх справ співпрацюватиме з Представництвом НАТО в Україні для імплементації Резолюції Ради безпеки ООН 1325 “Жінки. Мир. Безпека”. Її реалізація є частиною стратегії МВС щодо залучення жінок до правоохоронної діяльності.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"