НОВИНИ

16.05.2024

15.05.2024

14.05.2024

10.05.2024

09.05.2024

08.05.2024

07.05.2024

РУБРИКАТОР

В Україні не припиняються напади на поліцейських: Черкаси, Запоріжжя, Рівне, Суми

09.07.2019

Черкащанин вдарив ножем у спину правоохоронця, який зробив йому зауваження. Про це повідомляє пресслужба департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

У неділю, 7 липня,  серед ночі правоохоронці отримали інформацію про надзвичайну подію – поранення співробітника Монастирищенського відділення поліції Уманського ВП ГУНП у Черкаській області.

При перевірці було встановлено, що 24-річний капрал поліції за місцем свого проживання у гуртожитку почув підозрілий шум та гуркіт на загальному коридорі поверху. Поліцейський вийшов з кімнати, побачив п’яного чоловіка, який гучно стукав у сусідські двері, і зробив йому зауваження припинити порушувати громадський спокій, повідомивши при цьому, що він співробітник поліції.

Однак, дебошира це так роздратувало, що він дістав ніж, щосили вдарив ним у спину правоохоронця, і втік.

Після вчинення злочину зловмисник подався до своєї знайомої, мешканки Монастирища, де чоловіка і знайшли працівники поліції. При ньому було виявлено ніж та куртку зі слідами крові, які вилучено слідчими у якості речових доказів.

Інша подія трапилася  також 7 липня в одному з сіл Кам’янсько-Дніпровського району Запорізької області. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Нацполіції.

Так, в поліцію надійшло повідомлення від жителя села про те, що в сусідському дворі відбувається сімейна сварка.

На місці виклику поліцейські виявили чоловіка, який, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вів себе неадекватно і погрожував родині.

Дебошир ігнорував правоохоронців, намагався втекти і при затриманні став чинити опір, схопив трубу і вдарив поліцейського по руці.

Правопорушника затримали згідно зі ст. 208 КПК України і направили в ізолятор тимчасового утримання.

Після надання медичної допомоги 31-річного старшого сержанта поліції відпустили додому.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України. Бешкетникові загрожує до п’яти років в’язниці.

Знову таки 7 липня, близько п’ятої години ранку, до поліції надійшло повідомлення про те, що охоронцю розважального закладу «Лагуна» у Рівному були завдані тілесні ушкодження з використанням спецпристрою.

Під час з’ясування обставин на місці події поліцейські затримали 19-річного жителя Запоріжжя, який здійснив два постріли у працівника закладу. Відомості були внесені до Єдиного реєстру за частиною  4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Наразі він у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України затриманий.

Біля цього ж закладу під час опрацювання виклику, тілесні ушкодження були завдані 24-річному поліцейському. Попередньо, медики діагностують у нього перелом носа.

Слідчі Рівненського відділу поліції в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України затримали 20-річного рівнянина, який завдав тілесні ушкодження патрульному.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Поліцейські з’ясовують усі обставини подій.

З метою профілактики скоєння злочинів та правопорушень проти життя та здоров’я особи, правоохоронні органи будуть звертатися до Рівненської міської ради з проханням переглянути  графік роботи закладу у нічний час. Адже лише за минулу ніч з розважального закладу до поліції надійшло понад десять повідомлень про правопорушення. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

У Сумській області порушник також заподліяв поліцейському тілесні ушкодження.

Увагу працівників сектору реагування патрульної поліції Кролевецького відділення поліції, які несли службу по охороні безпеки дорожнього руху, привернув автомобіль, водій якого явно перебував у стані алкогольного сп’яніння. Автівку зупинили. Підозри підтвердились. Поліцейські склали на водія адміністративний протокол за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Цей факт дуже роздратував приятеля водія, який перебував на пасажирському сидінні. Чоловік також був нетверезий. Почав поводити себе агресивно. Спочатку в бік поліцейських сипав нецензурною лайкою, а потім вдарив одного з них, заподіявши травму.

Порушника затримали в порядку ст. 208 Кримінально процесуального кодексу України і помістили до ізолятора тимчасового тримання. Йому повідомили про підозру за фактом умисного заподіяння тілесних ушкоджень працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України. Покаранням за скоєне може стати позбавлення волі на строк до п’яти років, повідомляє відділ комунікації поліції Сумської області.

 

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"