НОВИНИ

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

РУБРИКАТОР

В офісі Омбудсмана вважають, що в міграційній службі серйозні проблеми з іноземцями

13.12.2017

Богдан Крикливенко: «Значна кількість звернень до Уповноваженого від іноземців та осіб без громадянства свідчить про наявність в Україні серйозних міграційних проблем»

На цьому наголосив керівник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини під час проведення круглого столу «Україна – країна притулку. Міжвідомче співробітництво: почути біженців та шукачів притулку».

Він повідомив, що за останні три роки до Уповноваженого звернулося понад 900 іноземців та осіб без громадянства, які серед основних проблем назвали тривале перебування у процедурі набуття статусу біженця або додаткового захисту, що призводить до невизначеності статусу і неможливості реалізувати низку фундаментальних прав.

Як зазначила керівник Управління міжнародного співробітництва Секретаріату Уповноваженого Марія Синенька, аналіз звернень до Уповноваженого свідчить також про наявність проблем зміни їх правового статусу, адже органи міграційної служби відмовляють біженцям та особам, яким надано додатковий захист, у прийнятті заяв щодо отримання дозволу на імміграцію (посвідки на постійне проживання) або посвідки на тимчасове проживання.

Радник з правових питань Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Оксана Бабич ознайомила учасників круглого столу зі Звітом про проведення у 2017 році спільної оцінки потреб біженців, шукачів притулку та внутрішньо переміщених осіб в Україні.

«Конкретні проблеми біженців і шукачів притулку пов’язані з ксенофобією, труднощами доступу до процедури надання притулку та недоліками цієї процедури, відсутністю перспектив місцевої інтеграції та занепокоєнням щодо пошуку довгострокових рішень», – зазначається у звіті.

За підсумками роботи круглого столу на пропозицію представника Міністерства внутрішніх справ України прийнято рішення створити на базі МВС робочу групу для розв’язання міграційних проблем, а також активізувати діяльність Експертної ради при Уповноваженому з питань імміграції.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"