НОВИНИ

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

РУБРИКАТОР

В Офісі Омбудсмана обговорили проблеми дотримання права на приватність поліцією

10.03.2017

9 березня 2017 року, в Офісі Омбудсмана відбулася робоча нарада за участі працівників Управління з питань захисту персональних даних Секретаріату Уповноваженого з прав людини і керівників  структурних підрозділів Національної поліції України, зокрема Департаментів патрульної поліції, протидії наркозлочинності, інформаційної підтримки та координації поліції «102», Управління забезпечення прав людини.

Вказану зустріч було організовано з метою поглиблення співпраці та консолідації зусиль, спрямованих на захист права на приватність і недоторканність приватного життя, що  передбачені статтею 8 Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод та гарантовані статтею 32 Конституції України.

«Ми зібралися обговорити актуальні питання захисту права на приватність, які найчастіше виникають у вашій роботі. Поліція є саме тим органом державної влади, який за законодавством має право втручатися в приватність осіб. Однак це втручання чітко регламентовано Конституцією і законом, і повинно бути пропорційним меті, яка поставлена перед поліцією», – зазначила заступник керівника Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Олена Смірнова.

Під час робочої наради особливу увагу присутні приділили питанням розвитку належної політики безпеки обробки персональних даних в діяльності поліції, а також проаналізували наявні нормативно-правові акти відповідного спрямування.

Представники поліції ознайомили працівників Офісу Омбудсмана з проблемами, з якими вони стикаються під час обробки персональних даних, та отримали відповідні роз’яснення від працівників Управління  з питань захисту персональних даних Секретаріату Уповноваженого.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"