НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

В Одесі прокурорку покарали за п’яну сварку з військовими у комендантську годину

26.04.2023

В Одесі прокурорку Приморської окружної прокуратури Наталю Буянову покарали службовим обмеження на рік через п’яну сварку з військовим патрулем у комендантську годину. Про це стало відомо з рішення КДКП.Буянова 22 листопада 2022 року під час комендантської години на своєму авто заїхала на бордюр на вул. Маршала Говорова. До неї підійшли військові з метою перевірки документів. Вони виявили у прокурорки ознаки сп’яніння. Буянова поводилася агресивно.

Військові визвали поліцію. Патрульні відчули  із ротової порожнини прокурорки різкий запах алкоголю, також у неї були порушення координації рухів.

Під час спілкування з працівниками поліції Буянова не пред’являла службового посвідчення та не повідомляла, що працює у прокуратурі, однак зазначила, що коли їхала додому її безпідставно зупинили військові та одягнули на неї кайданки, які пізніше зняли.

На неодноразові вимоги поліцейських пред’явити водійське посвідчення, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, а також пройти огляд на стан сп’яніння з допомогою алкотестера Drager або проїхати до медичного закладу Буянова  ігнорувала або висловлювала відмову.

Оскільки Буянова  не виконувала вимог працівника поліції, не пред’являла документи, поводилась агресивно, то її затримали.

У службовому авто Буянова  повідомила, що вживала трохи алкоголю, а також продовжувала нецензурно висловлюватися та поводитися агресивно. У відділі поліції до неї приїхав працівник прокуратури, який намагався заспокоїти жінку. Однак це не вийшло зразу. Кайданки з жінки зняли через годину.

Інспектор патрульної поліції  намагався ознайомити Буянову з протоколом про адміністративне правопорушення за ст.  130 КУпАП, проте вона його ігнорувала та копію протоколу отримувати відмовилась.

На вимогу Буянової викликали лікарів швидкої допомоги. Після приїзду лікарів вона повідомила, що працівники поліції нанесли їй тілесні ушкодження та просила це зафіксувати, на що один із лікарів порадив їй звернутися до судово-медичного експерта.

Командир роти патрульної поліції  склав протокол про адміністративне затримання прокурора, проте вона з ним не ознайомлювалася та копію отримувати відмовилася.

За результатами перегляду відеозаписів «Буянова Н.П. — 1of3.mp4» та «Буянова Н.П. — 2of3.mp4» можливо констатувати, що працівник поліції пропонував прокурору пройти огляд на стан сп’яніння. Вказану пропозицію Буянова  проігнорувала та запропонувала поїхати до райвідділу, повідомила поліцейському, що військові її зупинили та кайданками прикували до керма автомобіля, оскільки вона наїхала на бордюр.

Буянова нецензурно висловлювалася, на пропозицію працівника поліції пред’явити водійське посвідчення та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу відмовилася надати їх, пояснила, що її зупинили незаконно.

Водночас згідно із вказаними відеозаписами військовослужбовці та працівники поліції під час розмови із Буяновою нецензурно та грубо висловлювалися на її адресу.

Сама Буянова пояснила, що не хотіла показувати документи, де Москва вказана її місцем народження. Вона також боялася, що дізнаються про її місце роботи.

Прокурорка щиро розкаялася у вчиненому та погодилась, що вела себе зухвало, її дії не відповідали вимогам прокурорської етики, зазначивши, що така поведінка була зумовлена її емоційним станом у зв’язку із війною та агресією росії, захворюванням дитини, а також грубим відношенням до неї військових та працівників поліції, киданням ними її на асфальтове покриття та застосуванням кайданок.

Зазначила, що займається спортом і алкоголю фактично не вживає, хоча визнала, що в цей вечір спожила бокал-півтора пива. На цім просила не застосовувати до неї найбільш суворого дисциплінарного стягнення, оскільки сама виховує малолітнього сина.

При виборі виду дисциплінарного стягнення врахували те, що прокурорка Буянова самостійно виховує малолітню дитину, військовослужбовці та працівники поліції застосували до неї фізичну силу та нецензурно висловлювалися стосовно неї, чим частково спровокували її зухвалу поведінку.

Враховуючи її щире каяття, Комісія дійшла висновку про відсутність підстав для застосування до неї найтяжчого виду стягнення – звільнення з посади в органах прокуратури.   Їй заборонили строком на один рік на переведення до органу прокуратури вищого рівня та заборонили призначення на вищу посаду в органі прокуратури, в якому вона обіймає посаду.

Це не перша дорожня пригода за участю Буянової. У  травні 2022 року знову-таки під час комендантської години, її  Volkswagen ударив KIA, припаркований на Армійській. Водійка зникла з місця події. Коли поліцейські знайшли винуватицю ДТП, вона використала свої зв’язки в прокуратурі й уникла відповідальності.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"