НОВИНИ

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

РУБРИКАТОР

В Одесі перевірять дії правоохоронців під час акції протесту “Цирк без тварин”

28.01.2019

Керівництво ГУ НП в Одеській області здійснить службову перевірку дій працівників Портофранківського відділення поліції під час акції протесту “Цирк без тварин” 26 січня.

Про це повідомив у Facebook радник очільника Одеського главку Нацполіції Руслан Форостяк.

“Керівництво поліції Одеської області призначить службову перевірку дій особового складу підрозділів ГУ НП, задіяних для охорони громадського порядку та публічної безпеки під час акції протесту “Цирк без тварин”, оскільки стосовно дій правоохоронців є обгрунтовані нарікання та зауваження з боку громадян і керівництва облуправління. Крім того, що діяли нерішуче і не кращим чином, зафіксований випадок виконання деякими співробітниками службових обов’язків у цивільному одязі та без жетона”, – зазначив Форостяк.

Якщо таке допускається в оперативній роботі, то не може мати місця під час охорони публічного порядку, додав радник очільника поліції Одещини.

Як повідомлялося, в суботу одеські зоозахисники, а також активісти ГО “Вуличний фронт”, “С-14” та інших громадських організацій зібрались на вулиці Коблевській, поряд з будівлею цирку, щоб висловити своє невдоволення жорстоким, на їхню думку, поводженням з тваринами в Одеському цирку.

Вимогу прибулих правоохоронців не порушувати порядок мітингувальники, які заблокували вхід до приміщення закладу, проігнорували. Вишикувавшись перед входом до будівлі цирку, вони вимагали припинити програму “Навколосвітня подорож”, перешкоджаючи відвідувачам із квитками зайти до цирку. Виникла штовханина. І, щоб запобігти сутичкам з відвідувачами, втрутилась поліція – протестувальників відтісняли від входу до будівлі для доступу глядачів до цирку.

Як уточнили у відділі комунікацій ГУ НП в області, трьох учасників акції поліцейські доправили до Портофранківського відділення поліції Одеси. Правопорушників буде притягнуто до адмінвідповідальності за ознаками ст. 173 (дрібне хуліганство) КУпАП.

Водночас журналісти звернули увагу, що затримання одного з учасників акції здійснив невідомий чоловік, що діяв разом з правоохоронцями у поліцейській формі. Як потім з’ясувалося, це був заступник начальника Старопортофранківського відділу поліції.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"