НОВИНИ

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

РУБРИКАТОР

В Харкові військові з автоматами роззброїли поліцейських та влаштували “розборки” на блокпості (відео)

02.10.2023

29 вересня на блокпості під час в’їзду до Харкова стався фактичний “наїзд” на співробітників Нацполіції невідомими людьми з автоматами два десятки бійців із шевронами підрозділу “Кракен”. Серед білого дня до укріпленої споруди під’їхали чотири автомобілі, з яких вийшло близько 20 людей. Направивши вогнепальну зброю у бік поліцейських і військових, що чергували на ньому, вони змусили їх лягти обличчям на землю і відібрали табельну зброю.

Кадри з нагрудної поліцейської камери опубліковані в мережі.

Інцидент підтвердили в Міністерстві внутрішніх справ

“Ми тренуємося щодня, щоб ви тут спокійно стояли, щоб ви перевіряли, щоб ніяка ДРГ сюди не зайшла. Ви повинні нам допомагати, а не шукати серед нас ворогів, почули? Ми тренуємось, бо завтра ми йдемо на бойове завдання і мої хлопці повинні вміти захищати вас. Щоб такої х***і більше не було і передайте іншим постам”, – чути, як кричить один з озброєних людей.

“Відомо, що інцидент справді стався на Харківщині і поліція відкрила кримінальне провадження. Триває слідство. Більше інформації нададуть у поліції”, – заявила представник МВС Мар’яна Рева.

Вона наголосила, що така ситуація “однозначно неприпустима”.

“Кожен орган, який є частиною Сил безпеки та оборони, виконує свої функції та завдання для порядку та безпеки в державі. Важливо, щоб усе це розуміли та дотримувалися чинних вимог воєнного стану”, – резюмувала Рева.

Відділ комунікацій Головного управління Національної поліції у Харківській області повідомив:

“29 вересня близько 15:00 до одного з блокпостів на виїзді з Харкова під’їхали чотири позашляховики. З них вийшли чоловіки у військовій формі, погрожували вогнепальною зброєю всьому зведеному загону, до складу якого входять поліцейські, прикордонники, нацгвардійці, представник військової служби правопорядку. Вони вимагали припинити перевірки та огляди їхніх транспортних засобів під час проїзду через блокпости. Після короткої суперечки вони поїхали з місця інциденту.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України”.

У поліції наголошують, що перевірки на блокпостах необхідні для запобігання провезенню в регіон наркотиків, вибухонебезпечних речовин і незареєстрованої зброї.

“На блокпостах поліція виконує свої функціональні обов’язки відповідно до чинного законодавства в умовах воєнного часу для запобігання потраплянню на Харківщину незаконної зброї, наркотиків, вибухонебезпечних речовин. Сили оборони борються за незалежність нашої держави у важких боях. Завдання поліції – допомогти нашим воїнам відстояти нашу країну, забезпечити повагу до законодавства України. У нас не повинно бути недоторканних. Закликаємо всіх без винятку з повагою ставитися до законів України”

За версією самих озброєних чоловіків, конфлікт був спровокований діями співробітників правоохоронних органів, які протягом усієї лінії встановлення пропускних пунктів упереджено ставилися саме до “кракенівських” автомобілів.

Про це розповіли представники підрозділу “Кракен” на їхньому Telegram-каналі. Судячи з інтонацій, які зчитуються з тексту, вони цілком переконані у своїй правоті й не знаходять причин для каяття.

“ВСП і “мус*ра” отримали наказ від свого начальства зупиняти конкретно машини “Кракена”, військової частини 0458. Чому вони отримали таку вказівку – відомо тлише їм самим. Зупиняли та тримали машини, доки не отримували підтвердження від свого штабу, що можна пропускати. Хлопці зайоб*ні після полігону, зупинялися на всіх блокпостах, називали пароль і показували військові квитки, але все одно були змушені чекати по пів години, поки штаби розберуться між собою”, – зазначено у повідомленні.

Потім бійці пояснили, що правоохоронці просто вичерпали їхню міру терпіння. Нібито вони постояли кілька годин на одному блокпості, постояли стільки ж на другому, а на третій викликали своїх побратимів із Харкова.

“Поліція отримала наказ з якоїсь причини без будь-яких законних обґрунтувань зупиняти машини “Кракена”, в день зняття відео саме цих хлопців зупинили втретє, і хлопці культурно роз’яснили, чому так робити не слід”, – резюмували у “Кракені”

Джерело

Джерело 2

Джерело 3

Джерело 4

 

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"