НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

В Ізмаїльському слідчому ізоляторі ув’язнені не отримують в повному об’ємі необхідну медичну допомогу

29.11.2018

У рамках діяльності національного превентивного механізму працівник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини спільно із громадським монітором відвідали Ізмаїльський слідчий ізолятор та перевірили стан дотримання прав в’язнів.

Моніторингова група виявила, що через надмірну заґратованість вікон в камерах наявна задуха та підвищена вологість, а також не встановлено бачків із питною водою. Також у деяких камерах не дотримуються нормативи жилої площі. Електромережі в установі використовуються з порушенням правил пожежної безпеки.

Під час відвідування харчоблоку установи було виявлено в’язнів, які не мають санітарних книжок, в цих приміщеннях був відсутній дезрозчин.

В ході візиту було оглянуто медичну частину № 22 філії «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в Одеській області.

З трьох палат стаціонарного відділення в’язнів приймають лише в одну. В двох інших відбувається довготривалий ремонт. Це в свою чергу унеможливлює отримання якісного стаціонарного лікування.

В лікувальній практиці установа керується затвердженими лікувальними протоколами міністерства охорони здоров’я України. Але з серпня 2018 року, медична частина ізолятора реформована в окрему структуру, однак на її баланс не були передані приміщення, устаткування, аптека, не вирішене питання з отриманням ліцензії на медичну практику, не затвердженні необхідні для нормального функціонування медичного закладу документи. Це, в свою чергу, погіршує можливість в повному об’ємі отримувати медичну допомогу в’язням.

За результатом моніторингового візиту до вказаної установи Міністерству юстиції України та прокуратури області буде спрямований відповідний звіт із зазначенням виявлених порушень прав в’язнів та наданням практичних рекомендацій щодо їх усунення.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"