НОВИНИ

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

РУБРИКАТОР

В Бердянську прокурор з невідомими побили адвоката прямо у будівлі суду

14.12.2020

В Бердянському міськрайонному суді Запорізької області був здійснений напад на адвоката Миколу Осипчука. Про це повідомляє офіційний сайт НААУ.

Національна асоціація адвокатів України засуджує кричущий факт нападу на адвоката та вимагає від правоохоронних органів розслідування.

«Близько 14-ї години 11 листопада 2020 року адвокат Микола Осипчук прибув до Бердянського міськрайонного суду Запорізької області по кримінальному провадженні, в якому сплинув строк утримання під вартою його клієнта.

Змушуючи взяти участь у процесуальних діях без передбаченого КПК України необхідного та належного повідомлення, місцевий прокурор Генадій Вікторович Фомін та невідомі особи, які перебували у залі суду, нанесли адвокату тілесні ушкодження. Близько двох годин його блокували у будівлі суду, поки члени Регіональної ради Запорізької області його не вивільнили.

Наразі адвокат у безпеці. Його доправили до місцевої лікарні для перевірки стану здоров’я.

НААУ наголошує, що відповідно до ст. 23 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» забороняються будь-які втручання і перешкоди здійсненню адвокатської діяльності. Життя, здоров’я, честь і гідність адвоката та членів його сім’ї, їх майно перебувають під охороною держави, а посягання на них тягнуть відповідальність, передбачену законом.

Напади на адвокатів є не лише порушенням гарантій адвокатської діяльності, а й викликом українській системі правосуддя загалом. А те, що у нанесенні тілесних ушкоджень адвокату брав участь і прокурор – взагалі ставить під сумнів дотримання прав і гарантій громадян в Україні.

НААУ звертається до керівництва МВС, Нацполіції, Офісу Генерального прокуратура з приводу нападу на адвоката Миколу Осипчука з проханням вжити всіх необхідних заходів для встановлення всіх причетних осіб до вчинення кримінального правопорушення та притягнення їх до кримінальної відповідальності», — йдеться у повідомленні.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"