НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

У “цукрового прокурора” з’явився шанс на поновлення: ВСУ відправив справу на повторний розгляд

09.06.2020

Верховний Суд скасував рішення Окружного адміністративного суду Києва та Шостого апеляційного адміністративного суду про відмову в поновленні на посаді ексзаступнику прокурора Київської області Олександру Колеснику й направив справу на новий розгляд. Експрокурора обвинувачують у причетності до розкрадання 30 тисяч тонн цукру Аграрного фонду на суму понад 211 мільйонів гривень.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося з постанови Верховного Суду від 3 червня поточного року.

Як ідеться у судовому рішенні, детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) затримали Колесника у травні 2016 року за фактами розкрадання державного майна Аграрного фонду в особливо великих розмірах.

За даними офіційного слідства, упродовж червня 2015-го — березня 2016 року експрокурор, використовуючи службове становище, сприяв розкраданню цукру зі складів Аграрного фонду в Черкаській області. Зокрема, як сказано в рішенні, він приховував матеріали кримінальної справи та прийняв постанову про закриття провадження.

Із постанови ми дізналися, що після затримання Колесника в Генпрокуратурі провели службове розслідування, за результатами якого посадовця звільнили. Своє звільнення експрокурор оскаржив, проте і Окружний адміністративний суд Києва і Шостий апеляційний адміністративний суд у задоволенні позову йому відмовили. Однак Верховний Суд у постанові від 3 червня вирішив, що суди попередніх інстанцій не до кінця з’ясували всі обставини й направив справу на новий розгляд.

Разом із Олександром Колесником у справі про розкрадання цукру фігурує експосадовець Державної виконавчої служби територіального управління юстиції у Черкаській області Віталій Бондар та підприємець Віталій Панфьоров. Наразі справу розглядає Вищий антикорупційний суд.

Як раніше розповідало «Слідство.Інфо», після зміни Іриною Венедіктовою порядку атестації в Офіс генпрокурора, у відомоство призначили кількох осіб із неоднозначними фактами в біографії. Це і фігурування в кримінальних справах, і звільнення через люстрацію, і приватизація службової квартири на понад сто квадратів.

Василь Бідун

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"