НОВИНИ

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024

14.03.2024

13.03.2024

11.03.2024

РУБРИКАТОР

У центрі Харкова із застосуванням сили поліцейський помилково затримав 12-річного хлопця

20.09.2017

Харків’янин вимагає притягнути до відповідальності працівника поліції, який незаконно спробував затримати його 12-річного сина

Як передає Depo.Харків, про це на своїй сторінці у “Фейсбук” написав батько хлопчика Євген Голубятников.

За відомостями чоловіка, інцидент стався ще 15 вересня, близько 10:00 на майданчику біля Харківського національного академічного театру опери та балету на вулиці Сумській.

“Співробітник поліції у штатському намагався насильно затримати мого 12-річного сина, якого він переплутав (за його словами) з хлопчиком, який втік із дому, перевищивши свої службові повноваження! Мій син чекав мене біля службового входу в оперний театр”, – зазначив чоловік.

Голубятников підкреслив, що хлопець відповів чоловікові, що чекає на батька. Однак, незважаючи на це, поліцейський не став чекати та потяг малолітнього в машину.

“Син відповів, що чекає тата і підвівся, щоб дотримуватися дистанції. У цей час чоловік почав хапати його за руки і дитина намагалася вирватися. У цей час повз проходив якийсь перехожий і спочатку заступився за сина, але чоловік показав посвідчення і перехожий став допомагати”, – зазначив батько дитини.

Голубятников додав, що поліцейський відпустив хлопця тільки після того, як почув батькову вимогу.

“Я вибіг і крикнув, щоб він відпустив дитину! Чоловік зупинився і відпустив дитину. Я попросив показати його посвідчення. Воно виписане на Гармашова Романа Олександровича. Поліцейській став пояснювати, що їм прийшло орієнтування на хлопчика, який схожий на мого сина. Можливо, так воно і є, але він не мав право хапати мого сина і кудись тягти, тим більше, що він сказав, що чекає тата! Співробітник поліції міг спокійно почекати мене разом з моїм сином і задати всі його питання мені”, – зауважив Голібятников.

Батько зазначив, що в сина порвана сорочка та гематома на боці. За його словами, поліція приїхала на місце події через дві години, тільки після третього дзвінка. Чоловік написав заяву на Гармашова до поліції і прокуратури.

У прес-службі прокуратури Харківської області пообіцяли з’ясувати інформацію щодо цього інциденту та згодом повідомити її журналістам.

Источник

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"