НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

У Тернополі поліцейські знову вийшли до суду підтримати своїх 6 колег, засуджених за смерть затриманого

27.11.2021

Розгляд справи шістьох співробітників поліції, який мав відбутися 26 листопада в Тернопільському апеляційному суді, відклали. Причина  неявка потерпілої через хворобу.

Із клопотанням перенести засідання на іншу дату до суду звернулася потерпіла у справі мама загиблого Володимира Наталія Клим.

У листі до суду жінка повідомила, що з 22 листопада перебуває на лікуванні з підозрою на COVID-19 і саме чекає результату ПЛР-тесту. Відтак з’явитися на засідання не може.

Не прибули до суду й інші потерпілі, які мешкають однією сім’єю.

Обвинувачені та їх захисники наполягали на продовженні розгляду справи. Вони вважають, що неявка потерпілого не є перешкодою для розгляду справи.

Суд відклав розгляд до 21 грудня.

Під будівлею суду зібралося багато працівників поліції, які прийшли підтримати своїх колег.

Вже вкотре на розгляд справи до тернопільського суду приїхав перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький. Він пояснює, що ця справа є однією з принципових та знакових для патрульної поліції.

 Це приклад несправедливості до тих людей, які захищають спокій громадян кожної зміни і ризикують своїм життям ради цього,  сказав  він.

За його словами, поліцейські прийшли підтримати своїх колег і всі вони тут у свій вихідний.

Як повідомив Білошицький, всі шестеро обвинувачених поліцейських несуть службу підрозділі тактико-оперативного реагування (ТОР  ред.) патрульної поліції Львова.

 Вони виконують свої службові обов’язки, адже немає жодних ні юридичних, ні організаційних моментів щодо їх відсторонення,  наголосив Білошицький.  І це рішення керівництва Департаменту патрульної поліції щодо їх продовження несення служби. Рішення суду першої інстанції не набуло законної сили і наші хлопці з ТОРу несуть службу. Був період коли їх відсторонювали за рішенням суду, наразі цей період закінчився вже давно.

Нагадаємо, в Тернополі триває апеляційний розгляд справи львівських поліцейських, засуджених до 8 років за смерть 22-річного хлопця, який задушився, проковтнувши під час обшуку пакетик з канабісом.

Перше засідання у цій справі відбулося 18 листопада. Того дня під стінами Тернопільського апеляційного суду зібралися групи підтримки обвинувачених і потерпілих. Суд встиг вислухати двох захисників.

Апеляційні скарги на вирок Галицького районного суду подали обидві сторони  і обвинувачені, і потерпілі. Рідні покійного юнака вважають, що вирок поліцейським є надто м’яким і вимагають максимального покарання  10 років ув’язнення.

Адвокати обвинувачених і керівництво поліції наполягають, що патрульні виконували свою роботу і все зробили правильно.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"